23948sdkhjf

Planer om gigantisk energipark vækker bekymring i nabolandsby

GreenGo Energy og Ringkøbing-Skjern Kommune løftede forleden sløret for planerne om en kæmpe energipark, Megaton, øst for Tarm, som skal omdanne grøn strøm fra vindmøller og solceller til fremtidens grønne brændstoffer til lastbiler, skibe og fly.

Et projekt til 60 milliarder, der hvert år skal lave en million ton brændstof og give flere hundrede permanente arbejdspladser.

Men de store planer bliver ikke alle steder mødt med tilfredshed.

Det gælder blandt andet i landsbyen Ådum i den sydlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det skriver TV Midtvest.

- Det bliver kæmpestort herude og kommer til at fylde en masse. Anlægget er i udgangspunktet et rigtig godt projekt, og der ligger nogle store tanker bagved, men så kommer der en masse uden om, som vi måske ikke er så imponerede over, siger Peter Jensen, der er formand for Ådum Borgerforening til TV Midtvest.

Bekymringen går især på placeringen af de mange solceller og vindmøller, der skal levere strøm til anlægget.

I nærheden af Ådum er der i allerede i dag vindmøller og solceller.

I planerne for Megaton lægges der op til, at der bliver brug for 4000 hektar med solceller og vindmøller – der er dog ikke taget endelig stilling til, hvor de skal placeres.

Peter Jensen peger på, at hvis marker, hede og skovarealer skal omdannes til energianlæg, mister Ådum noget af sin herlighedsværdi, og det vil samtidig skade biodiversiteten.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125