23948sdkhjf

Rockwool får eksportpris for aktiviteter i Rusland

Mandag aften overbragte Kronprinsesse Mary Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks æresmedalje til Rockwool-koncernen under sit besøg i Rusland.
Rockwool-koncernen, der har produceret på det russiske marked i mere end 10 år, modtog eksportprisen for arbejdet med at fremme danske energieffektive teknologier i Rusland og udvikle dansk-russiske relationer. Kronprinsessen overbragte mandag aften Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks æresmedalje til virksomheden under sit officielle besøg i Rusland.

Rockwool koncernens administrerende direktør i Rusland, Nick Vince, er den glade modtager af Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks æresmedalje. En hæder der gives til danske virksomheder i udlandet, der gør en særlig indsats for at fremme og udvikle danske produkter, ydelser og relationer uden for landets grænser.

Og netop Nick Vince, som de senere år har stået i spidsen for koncernens aktiviteter i Rusland, har skrevet under på adskillige succesfulde projekter. Virksomheden har vist, at det kan betale sig for russerne at investere i energieffektive teknologier, og at det gør en forskel i indsatsen for at mindske energiforbruget og blive et mere klimavenligt samfund.

Et grønt eventyr
Under selve overrækkelsen, der fandt sted i forbindelse med Det Danske Generalkonsulats arrangement Green Denmark – Green Fairytale, pointerede kronprinsessen, hvor vigtig udviklingen af innovative energivenlige teknologier er i den indsats. Og Nick Vince kvitterede for prisen:

- Vi er rigtig glade for denne pris. Det er en anerkendelse af vores virksomhed og produkter og den forskel, vi er med til at gøre for den russiske økonomi, for klimaet og ikke mindst for den almindelige russer i form af lavere varmeregninger.

Rockwools aktiviteter i Rusland er tidligere blevet anerkendt af det danske kongehus. Sidste år besøgte Dronning Margrethe koncernens fabrik i nærheden af Moskva i forbindelse med et officielt besøg i landet.

Rockwool var blandt de første vestlige virksomheder, der etablerede sig med produktion i Rusland for mere end 10 år siden. I dag har Rockwool etableret sin fjerde fabrik i Rusland og er en af de førende stenuldsproducenter i landet med en salgsfremgang i 2011 på 45 %.

Værd at vide
Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks æresmedalje blev stiftet i 1982 af Dansk Eksportforening i tæt samarbejde med Det Kongelige Danske Hof og det danske udenrigsministerium. Beslutningen om tildeling af diplom og medalje er lavet af en dommerkomité ledet af HKH Prins Henrik, fire repræsentanter udpeget af forretningsudvalget for Dansk Eksportforening og en repræsentant for Udenrigsministeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086