23948sdkhjf

Formueforvalter vil gøre sjællandsk by grøn for milliarder

Stor energisatsning kan skabe stort antal arbejdspladser og gratis fjernvarme i midtsjællandsk by

Energiselskabet BioCirc, der netop har købt Ringsted Biogas, har store grønne ambitioner for Ringsted.

Det fortæller direktør Bertel Maigaard til Sjællandske Nyheder, herunder Dagbladet og SN.dk.

– Vi ønsker at lave det, som vi definerer som en energiø på land, hvor den er skaleret til at sikre, at Ringsted bliver 100 procent grøn på de fire energiformer strøm, brændstof, gas og varme, siger han.

Selskabet er klar til at investere i omegnen af fem milliarder kroner i energisatsningen, oplyser Bertel Maigaard.

Det vil ifølge Sjællandske Nyheder betyde en udvidelse af Ringsted Biogas i Mulstrup ved Ringsted, som ud over et større biogasanlæg også kan komme til at rumme solceller, vindmøller, elektrolyse (PtX) og ethanolproduktion.

Til gengæld får Ringsted udsigt til 100 nye permanente arbejdspladser i tilknytning til energiøen, ligesom man vil kunne tilbyde gratis fjernvarme til Ringsted Forsyning fra den overskudsvarme, der vil blive genereret.

– Vi prøver at skabe samhørighed, hvor vi bidrager til lokalsamfundet ved at skabe arbejdspladser og ved at vi fastholder adresserne i kommunerne. Det betyder, at selskabsskatten bliver i kommunen, siger Bertel Maigaard til Dagbladet og SN.dk.

BioCirc har købt en stribe jyske biogasanlæg, og i Viborg, som har den tidligere danske håndboldlandstræner, Ulrik Wilbek (V), som borgmester, er arbejdet med en ny lokalplan allerede sat i gang.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Biogas
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.563