23948sdkhjf

Luksuspapir-gigant lægger rekordordre hos Dall Energy

Den danske biomasse- og pyrolysevirksomhed Dall Energy har landet den største ordre nogensinde til et trecifret millionbeløb fra den franske luksuspapirgigant – Clairefontaine.

- Vi er ovenud tilfredse med at have fået en ordre fra en så ikonisk fransk industrikoncern. Det vidner om, at vores patenterede, skalerbare og unikke forgasningsteknologi kan noget, som ingen andre vores branche kan – men som mange har brug for – i forhold til for eksempel den grønne omstilling i proces- og produktionsindustrien. Ikke mindst i Frankrig hvor vi forventer endnu flere handler de kommende år, siger salgschef Ann Bouisset fra Dall Energy.

En eksklusiv løsning til en high-end virksomhed

I Frankrig vil man på kort tid omstille al energiforbrug i industrien væk fra naturgas. Det betyder, at virksomheder som Clairefontaine leder efter teknologi, som kan hjælpe dem her. Hurtigt og effektivt.

Clairefontaine er kendt og anerkendt i hjemlandet som et high-end papirprodukt – og som en forgangsvirksomhed i forhold til bæredygtig drift med fokus på bevaring af skove og vandløb.

Hertil passer Dall Energys teknologi som fod i hose. 

Det er både den bedste business case for virksomhedens økonomiske og grønne bundlinje, lyder det fra en talsmand fra Clairefontaine.

- Valget af Dall Energy er primært af to årsager: For det første så gør teknologien det muligt at anvende forskellige typer energikilder, hvilket giver en væsentlig bedre forretning. For det andet så gør teknologien i anlægget driften meget mere fleksibel. Dall Energys anlæg er nemlig en skalerbar løsning, som kan justeres helt ned til 10% i energiforbrug.

Tredje franske ordre

Dall Energy har tidligere leveret et anlæg til det franske energiselskab Dalkia i Rouen og har ligeledes indgået en kontrakt på et 9,9 MW biomasse forgasnings- og forbrændingsanlæg til det franske energiselskab Coriance.

Anlægget skal opføres i byen Salon de Procence i nærheden af Marseille i Sydfrankrig. Her skal det indgå i et allerede eksisterende fjernvarmenet, der skal udbygges, samt fungere i samspil med et solvarmeanlæg.

Nu skal luksuspapirfabrikken altså også nyde godt af Dall Energys forgasningsteknologi.

Fakta

  • Den største handel i Dall Energys historie på et trecifret millionbeløb
  • Dall Energys anlæg tillader anvendelse af rest-biomasse fra skovbrug og affald fra produktionen.
  • Røggassen (CO2’en) fra anlægget bliver fanget ved CCS, og anvendt i fremstillingsprocessen.
  • Clairefontaine er en fransk familieejet papirproducent med mere end 3.500 ansatte i Europa og Afrika, og i 2021 omsatte koncernen for mere end 5 milliarder kroner.

Kilde: Dall Energy

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Første brønd på Tyra II er færdig
Æggebakken, affaldssortering og genanvendelse i den bedste af alle verdener
Bedste regnskab til dato fra rådgiverkæmpe og energiø-aktør
Lovforslag om direkte kabellinjer møder skepsis
Professor om åben dør-pause: Beklageligt, men nødvendigt
Dansk selskab klar med robot til vinge-reparation
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.125