23948sdkhjf

GreenGo Energy vil opføre kæmpe energipark til 60 milliarder

GreenGo Energy og Ringkøbing Skjern Kommune har indgået et samarbejde omkring udvikling og realisering af energiparken Megaton øst for Tarm, som skal omdanne grøn strøm fra vindmøller og solceller til fremtidens grønne brændstoffer til lastbiler, skibe og fly.

Energiparken er planlagt til at skulle modtage hele fire gigawatt strøm fra solceller og vindmøller og området er af såvel GreenGo Energy som Ringkøbing-Skjern Kommune indmeldt til staten som et muligt område for en energipark.

- Med Megaton-projektet og udviklingen af én af verdens største energiparker i det vestjyske kommer vi til atter at sætte Danmark på verdenskortet som ledende inden for omstillingen til 100% grøn strøm og de grønne brændstoffer, der er helt nødvendig for at nå de globale klimamålsætninger frem mod 2050, siger Karsten Nielsen, adm. direktør for GreenGo i en pressemeddelelse. og fortsætter:

- Vi er glade for, at byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune er lige så ambitiøse på den grønne omstilling som GreenGo Energy.

Den grønne strøm skal sendes via direkte linjer fra sol- og vind-produktionsstederne til Energiparken ved Tarm, hvor der produceres grønne brændstoffer.

Energiparkens elektrolysekapacitet bliver på to gigawatt, og den skal ligge ved den kommende Stovstrup 400kV transformerstation øst for Tarm by i Ringkøbing-Skjern Kommune.

300-500 permanente arbejdspladser

Den samlede investering i Megaton-projektet ventes at blive omkring 60 milliarder kroner - eller mere end prisen for to storebæltsbroer. 

Der forventes skabt 300-500 permanente arbejdspladser i forbindelse med energiparken, den tilknyttede produktion af vedvarende energi og i de afledte virksomheder. Produktionen vil for eksempel skabe en del overskudsvarme, som vil blive udnyttet til fjernvarme.

Den store skala er helt afgørende for at gøre projektet konkurrencedygtigt. Produktionen kræver, at der er adgang til store mængder billig vedvarende energi hele året, så elektrolysen kører optimalt, og det kræver den rette kombination af solenergi og vindenergi.

Forudsætningen for Megaton-projektet er GreenGo Energy’s udviklingsportefølje på 4000 hektar landbaserede sol- og vindprojekter i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hertil kommer 2 gigawatt havvind ud for den jyske vestkyst, fra GreenGo Energy’s portefølje af havvind projekter, der primært er ansøgt under åben-dør-ordningen.

Ikke fastlagt

Den endelige placering af solceller og vindmøller ligger ikke fast endnu. Det sker i den kommende tid i et tæt samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune og lokale interessenter.

GreenGo Energy vil indkalde grønne organisationer, lokale interessenter og lokale beboere til dialogmøder. Der holdes et åbent informationsmøde for alle interesserede i Tarm Idrætscenter d. 7. februar kl. 19.00, Skovvej 25, 6880 Tarm.

- Dette er uden sammenligning det mest ambitiøse og perspektivrige projekt, vi som byråd er blevet præsenteret for. Som Danmarks klimakommune nr. 1 har vi i mange år gået forrest i kampen for klimaet. Nu får vi muligheden for at gå forrest igen. Derfor er jeg også begejstret for, at GreenGo Energy ser en mulighed for at gennemføre et projekt af den kaliber i Ringkøbing-Skjern, siger Hans Østergaard, borgmester Rinkøbing-Skjern Kommune.

Pengene til investeringen vil komme fra GreenGo Energy’s kunder og partnere, der tæller nogle af verdens største investorer i vedvarende energi og infrastruktur. Rådgiverteamet i projektet er Cowi, New Power Partners samt Arkitema.

Se nøgletal for:
Læs mere om: PtX Megaton
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Havvindudviklere vil sikre det lavest mulige CO2-aftryk
Prisen på træpiller styrtdykker
Droneleverancer skal effektivisere havvind
Biogas Danmark: Hele gasforbruget kan dækkes – også ved en halveret husdyrproduktion
Norges oliefond tabte 1100 milliarder kroner i 2022
Energitjek-midler kan gå til udbredelse af fjernvarme
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.549