23948sdkhjf

Januarudsalg på gas: Priser falder 22 procent

I løbet af den seneste måned er gaspriserne faldet 22 procent og alene med 10 procent det seneste døgn

Det er ikke kun tøj og møbler, der kommer på udsalg i januar. Det samme er sket med gas til opvarmning og produktion i Europa. Det viser tal fra Trading Economics, som Dansk Industri har analyseret.

Over den senest måned er prisen på gas faldet med 22 procent og over det seneste døgn med 10 procent. Det betyder, at en kubikmeter naturgas i dag handles til 4,8 kroner. En gennemsnitshusholdning i Danmark bruger 1550 kubikmeter gas om året.

- Det er ganske pæne prisfald. Og det indikerer, at vi er godt på vej mod et mere betaltbart niveau – godt hjulpet på vej af en mild vinter, relativt fyldte gaslagre i Europa og en velfungrede import af LNG-gas, siger branchedirektør i DI Energi Troels Ranis til erhvervsmediet DI Business.

Han påpeger dog, at prisniveauet stadig er tre til fire gange højere end de priser, som var normalniveauet før corona ramte. Under coronapandemien faldt priserne endnu længere ned.

- Det er også en af grundende til, at hele 22 lande i EU har besluttet at kompensere deres virksomheder og husholdninger for de høje priser. Det kan føre til et tab af konkurrencekraft for danske virksomheder, der ligesom alle andre oplever ekstraordinære høje energipriser. Det skal vi være meget opmærksomme på ikke truer danske virksomheder og arbejdspladser midt i en økonomisk udfordrende tid, siger DI’s branchedirektør, der efterlyser danske initiativer, der kan sikre den danske konkurrenceevne og de danske job.

Læs mere om: gas
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078