23948sdkhjf

Solcelle-visioner i Fredericia skal bane vejen for PtX

Everfuel og Unison Energy Partners vil etablere en 160 hektar stor solcellepark på Ydre Ringvej i Fredericia.

Strømmen fra solpanelerne skal udnyttes til PtX på Everfuels brintfabrik bag raffinaderiet.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Visionen om produktion af lokal solenergi blev for nylig fremlagt på et temamøde i teknisk udvalg og klima-, miljø- og energiudvalget.

Der blev lyttet og spurgt, men endnu ikke sagt hverken ja eller nej.

- De var meget lyttende, og vi er enige om at fortsætte dialogen. Vi håber, at de siger ja, for vi mener, at det giver fantastisk god mening, at vi helt lokalt kan producere grønne elektroner og sende dem direkte over i elektrolyseanlægget, hvor vi udvinder brint, siger udviklingsdirektør hos Everfuel Mikkel Abildtrup Pedersen til Fredericia Dagblad.

Beslutning truffet i en anden tid

Den konkrete projektbeskrivelse over for kommunen er på 160 hektar. Hvis det skal realiseres, så kræver det både lokalplan og ikke mindst, at politikerne gør op med en beslutning om, at alle solceller i Fredericia Kommune skal placeres på tage.

- Det har været udgangspunktet indtil videre, men den er truffet i en anden tid. Vi bør kigge dybere ind i mulighederne nu. Vi har indtil videre ikke udpeget arealer i Fredericia Kommune, hvor man kan placere solceller eller vindmøller, men det bør vi måske. Alternativt risikerer vi, at staten i stedet selv udpeger arealer hos os, siger formand for klima-, energi- og miljøudvalget Tommy Rachlitz Nielsen (K) til Fredericia Dagblad.

Giver kommunen grønt lys til de 160 hektar, vil det betyde en investering på 800 millioner kroner.

Projektet vil samtidig kræve etablering af en transformatorstation, og tanken er, at den i bedste fald kan opføres i takt med, at man udvider brintfabrikken til 300 MW frem imod 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141