23948sdkhjf

Pensionsselskaber sætter tre milliarder i sol og batterilagring

Kapitalforvalteren AIP Management, der investerer på vegne af en række danske pensionsselskaber, har investeret mere end tre milliarder i et amerikansk energiprojekt. 

Projektet består af to sammenhængende solcelleparker og batterilagringsfaciliteter i Riverside County i Californien.

AIP-kredsen erhverver sig 60 procent af anlægget, der netop nu er ved at blive bygget. Det forventes færdigt og klar til brug i slutningen af året.

Sælgeren er Clearway Energy Group, en af USA' s største udviklere af grønne energiprojekter. Clearway beholder selv de resterende 40 procent af solenergiprojektet.

Samarbejdet om de nye solparker og de tilhørende batterianlæg er det første mellem AIP og Clearway. Det kan åbne for yderligere investeringssamarbejder mellem parterne og dermed give AIP-kredsen adgang til flere interessante grønne energiprojekter.

- Det amerikanske marked er attraktivt for os, fordi der er et stort antal grønne projekter, teknologisk er de langt fremme, og der er fornuftige politiske rammevilkår. Vi har opbygget en del erfaring med USA, og det giver os gode forudsætninger for at finde investeringer som den her, der både gavner klimaet og vores medlemmers pensioner, siger Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA, der er et af selskaberne bag AIP Management. 

Øget fokus på det amerikanske marked

Med investeringen føjer AIP-investorerne endnu et stort grønt amerikansk energiprojekt til sin portefølje. I forvejen har AIP investeret i fire solcelleparker, to vindmølleparker og to batterianlæg i Californien og Texas.

I efteråret 2022 åbnede AIP et kontor i New York netop for at øge fokus på det amerikanske marked yderligere.

Alle AIP's projekter i USA bidrager til den vigtige grønne transformation af den amerikanske energiinfrastruktur, og det nye solprojekt falder også ind under den nye lovpakke Inflation Reduction Act, der blev vedtaget i Kongressen og underskrevet af præsident Joe Biden i august 2022. 

Den har til formål at sætte yderligere skub i udviklingen af grøn energi i USA.

- Vi tager igen et vigtigt skridt mod opfyldelsen af vores grønne målsætninger, og forhåbentlig kan den nye aftale fra Biden-administrationen sætte endnu mere fart på vores investeringer i et meget interessant amerikansk marked for vedvarende energi, siger Claus Jørgensen, investeringsdirektør i PenSam.

Anlægget i Riverside kommer til at levere omkring 1.500 GWh grøn strøm per år, hvilket svarer til forbruget i 140.000 amerikanske husstande. Det vil reducere CO2-udledningen med 600.000 tons om året.

Om AIP Management

AIP Management er en dansk investeringsforvalter dedikeret til investering i energi- og infrastrukturaktiver. 

AIP er ejet af PKA, PenSam, Storebrand samt AIP Partnerne, og forvalter derudover investeringer for AkademikerPension og Lærernes Pension.

AIP forvalter godt 50 milliarder kroner på tværs af fire fonde.

Kilde: AIP Management

Se nøgletal for:
Læs mere om: Clearway Energy Group
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.581