23948sdkhjf

Minister indviede biogasanlæg i Kværs

Mandag blev Nature Energys biogasanlæg i Kværs vest for Gråsten indviet.

Biogasanlægget kan hvert år omdanne 500.000 tons biologisk affald fra landbrug og industri til over 20 millioner kubikmeter biogas, der fortrænger en tilsvarende mængde fossil naturgas fra energisystemet.

Klima-, energi- for forsyningsminister Lars Aagaard (M) var med ved indvielsen og benyttede lejligheden til at understrege vigtigheden af at være uafhængig af fossil naturgas og være selvforsynende med en stabil energiforsyning.

Det oplyser Nature Energy i en pressemeddelelse.

Vigtigt med borgerinddragelse

Sønderborg Kommune har med ProjectZero en ambition om at reducere hele kommunens CO2-udledning til nul i 2029 og samtidig skabe nye kompetencer og grønne jobs i området.

- Produktion af biogas er en væsentlig energikilde, og der er mange gode rationaler ved biogas, fordi vi udnytter en ressource, der ellers går til spilde. Samtidig er biogassen med til at løse landbrugets CO2-udledning, og så hjælper det os i Sønderborg Kommune med at opnå CO2 neutralitet i 2029. Processen omkring placeringen af biogasanlægget i Kværs har imidlertid understreget behovet for borgerinddragelse. Det udgør en trussel mod hele den grønne omstilling og er noget, vi skal arbejde hårdt på hele tiden til at blive bedre til at løse, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, der er helt essentiel for os alle, siger Sønderborg Kommunes formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, Kjeld Stærk.

Afgassede biomasse ofte bedre end rå gylle

Samtidig er biogassen en del af den cirkulære økonomi fordi den afgassede biomasse sendes retur til landbruget som gødning, der bidrager til morgendagens fødevareproduktion.

- I landbruget gør vi alt hvad vi kan for at reducere vores klimaaftryk og de lokale landbrugs bidrag til endnu et biogasanlægs opstart viser tydeligt, at landmændene allerede tager opgaven med reduktion af klimagasudledning alvorligt, siger Martin Lambert, der er formand for leverandørforeningen, der leverer gylle og dybstrøelse til biogasanlægget i Kværs, og pointerer, at den afgassede biomasse, som landbruget får retur, ofte er en bedre gødning, end den rå gylle.

Nature Energy Kværs er Nature Energys 13. biogasanlæg i Danmark.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Biogas
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.594