23948sdkhjf

Batteriselskab er tilbage på danske hænder

Xolta, der udvikler batterianlæg til lagring af solenergi, er igen kommet på danske hænder.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

For knap to år siden opkøbte amerikanske Sensata Xoltas moderselskab, Lithium Balance, men nu har den danske fond Ebbefos Holding købt Xolta ud af Lithium Balance, hvorfor Xolta nu igen er dansk.

25 medarbejdere følger med over i det nye selskab, hvor Lars Kruse, som også kommer fra Lithium Balance, bliver direktør.

Direktøren glæder sig over at være kommet under Ebbefos' vinger.

- Sensata har nu sendt Xolta videre til et nyt ejerskab. Lithium Balance har givet Xolta et kæmpe forspring på teknologi, men for at indfri potentialet er det bedst, at vi kan fokusere 100 procent på Xoltas forretning. Vi er glade for at have fået Ebbefos Holding som ejer, og deres forankring i ESG-værdier er helt i tråd med vores mission om at sikre, at vi reelt kan gennemføre den grønne omstilling, siger Lars Kruse.

Mere plads til vækst

Med ejerskiftet kommer også en række praktiske ændringer i virksomheden, og det indebærer blandt andet, at Xolta flytter fra Lithium Balances faciliteter i Smørum til Skovlunde, hvor man i samme ombæring går fra under 1000 kvadratmeter til over 3000 af slagsen.

- Vores nye lokaler er et håndgribeligt signal om, hvad vi skal. Vi skal vokse, og med opbakningen fra Ebbefos Holding kan vi realisere de planer, vi har. Vi har selvfølgelig kig på eksport, men indtil videre bygger vi produktionen op i Danmark, og vi skal ansætte mange dygtige folk på alle niveauer i organisationen, siger Lars Kruse og uddyber, at eksporten i dag udgør cirka en tredjedel af Xoltas omsætning.

Xolta producerer store batterier til villaer, virksomheder og boligkomplekser samt andre installationer som ladestandere til elbiler, hvor man kan gemme strøm fra eksempelvis solcelleanlæg og så bruge strømmen, når man har brug for det.

Xolta har solgt mere end 1000 batterier og forventer snart at runde 3000.

Parterne oplyser ikke noget om købsprisen på Xolta.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Brandvæsen evakuerede 56 adresser efter gasudslip i Brande
Danskernes gode sparevaner gavner energiforsyningen
Brand i affaldssilo gav kø af skraldebiler
Fire ud af ti venter på afklaring om fjernvarme
Det startede med en crazy ide i en ingeniørhjerne
Planer om gigantisk energipark vækker bekymring i nabolandsby
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.11