23948sdkhjf

Hovedstadskommunerne melder sig ikke ind i VE-kampen: Der er ikke plads

Landets kommuner er blevet bedt om at komme med forslag til, hvor der kan opstilles solceller og vindmøller i lige netop deres kommune. I hovedstadsområdet har størstedelen af de 34 kommuner, som TV2 Kosmopol har haft med i en rundspørge, ikke meldt ind med mulige placeringer.

Rent faktisk er der kun fire kommuner, der har indmeldt konkrete arealer. De resterende kommuner har ikke indmeldt arealer. Begrundelsen er, at der ikke er plads.

I den politiske aftale, der lægger op til en firedobling af sol og vind på land frem mod 2030 lægges der ellers særligt vægt på, at hovedstadsområdet også bidrager

I aftalen står der: "Aftalepartierne lægger vægt på, at der screenes for placeringer til energiparker i hele landet, herunder også i hovedstadsområdet."

- Hovedstadsområdet bliver nævnt så specifikt, fordi de muligheder, der er her, ikke bliver brugt tilstrækkeligt. Ligesom alle andre dele af landet, så skal hovedstadsområdet bidrage med det, man kan, siger Brian Vad Mathiesen, der er professor i energiplanlægning og vedvarende energi på Aalborg Universitet. 

Han mener, at det er et svagt signal for hovedstadsområdet at sende.

De fire kommuner der har meldt arealer ind er Halsnæs Kommune med to arealer til enten solceller eller vindmøller; Hillerød Kommune med to solcelleparker og et PtX-anlæg; Helsingør Kommune med et areal til solenergi og sidst men ikke mindst Hvidovre Kommune, der planlægger overdækning af motorvejsstrækninger med solceller. .

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Halm fra landbruget kan øge produktionen af dansk biogas
Nordjyske varmeværker taber millioner på spekulation : - Vi er blevet ført bag lyset
Problemvand kan slå to fluer med et smæk i PtX-Danmark: Lovgivningen mangler dog
Hofor vinder international designpris for Amagerværket
Røde glenter styrer udenom vindmøller
Samn Forsyning håndterer omkring dobbelt så meget spildevand som nødvendigt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.11