23948sdkhjf

Genanvendelse af vindmøllevinger i Esbjerg giver 65 arbejdspladser

I sidste uge skrev Energy Supply om virksomheden Continuum Composite Recycling, der vil opføre en helt ny fabrik til genanvendelse af vindmøller i Esbjerg.

Ifølge Erhverv+ bliver der tale om en investering på 80-85 millioner euro – eller i omegnen af 600 millioner kroner. Heraf skal de 380 millioner alene investeres i maskiner og driftsinventar.

Driftsdirektør hos Continuum Composite Recycling, Jesper Kilbæk, oplyser, at investeringen vil resultere i cirka 65 nye arbejdspladser, når fabrikken ventes i fuld drift i 2024.

- Esbjerg er det fuldstændig oplagte sted. Esbjerg er verdens centrum for offshore-vind, siger han og fremhæver, at selvom teknologien til nedbrydning og genanvendelse af vinger er kendt, er der med fabrikken tale om en verdensnyhed, siger Jesper Kilbæk til Erhverv+.

De udtjente vindmøllevinger skal bruges til at fremstille paneler af komposit målrettet byggebranchen samt produkter som facadeelementer, industridøre og køkkenbordplader.

Originalartikel: https://erhvervplus.dk/energi-og-forsyning/verdensnyhed-med-65-nye-job-paa-vej-foerste-af-seks-fabrikker-til-600-millioner-kroner-skal-ligge-i-esbjerg?utm_source=https://fyens.dk&utm_medium=block_article_teaser

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142