23948sdkhjf

Ørsted bliver eneejer af Ocean Wind 1

Ørsted har underskrevet en aftale om at købe Public Service Enterprise Groups (PSEG) ejerandel på 25 procent i Ocean Wind 1, et havvindprojekt på 1100 MW, der ligger cirka 24 km ud for New Jerseys sydlige kyst i USA.

Med købet bliver Ørsted eneejer af Ocean Wind 1.

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

I takt med at planlægningen og udviklingen af Ocean Wind 1 fortsætter, vil Ørsted sikre, at projektet forsyner indbyggerne i New Jersey med energi til overkommelige priser og skaber økonomiske muligheder i hele delstaten og regionen. PSEG vil bidrage til opførelsen af infrastrukturen på land.

- PSEG har været en værdifuld partner i hele processen med at udvikle Ocean Wind 1 og udbrede vores vision om havvind i USA. Med en veludbygget tilstedeværelse i USA er vi overbeviste om, at vi er godt rustede til at drive projektet fremad og gå i kommerciel drift som planlagt, siger David Hardy, Executive Vice President og regionsdirektør for Amerika i Ørsted.

Ørsted har 30 års erfaring inden for havvind, herunder med at drive den første havvindmøllepark i USA ud for Rhode Islands kyst.

Som den førende virksomhed inden for havvind i USA med 5 GW under udvikling udvikler Ørsted forsyningskæden inden for havvind og har indtil videre har investeret mere end to milliarder dollars i landets havvindindustri.

Handlen mellem Ørsted og PSEG forventes afsluttet i første halvår af 2023. Salget er underlagt de sædvanlige betingelser for gennemførelsen af sådanne transaktioner. 

Den første strøm fra Ocean Wind 1 forventes inden udgangen af 2024, og havvindmølleparken forventes fuldt idriftsat i 2025.

Ørsted har ca. 650 medarbejdere i USA og en voksende portefølje af anlæg og partnerskaber inden for grøn energi, der spænder over havvind, landvind, solenergi, energilagring og e-brændstoffer. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Første brønd på Tyra II er færdig
Æggebakken, affaldssortering og genanvendelse i den bedste af alle verdener
Bedste regnskab til dato fra rådgiverkæmpe og energiø-aktør
Lovforslag om direkte kabellinjer møder skepsis
Professor om åben dør-pause: Beklageligt, men nødvendigt
Dansk selskab klar med robot til vinge-reparation
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.109