23948sdkhjf

Forsynings-Lars og Klima-Dan har fundet deres særlige rådgivere

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard har fundet sin nye særlige rådgiver. Det samme har ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen.

Det bliver Rasmus Bønneland, der skal bistå Lars Aagaard i det regeringspolitiske arbejde, imens det for Dan Jørgensens vedkommende bliver Thomas Schjødt, der skal stå for den del.

Det er Klima-, energi- og forsyningsministeriet der har udpeget Lars Aagaards rådgiver, hvor det er Udenrigsministeriet, der her udpeget Thomas Schjødt som særlig rådgiver. 

Rasmus Bønneland og Lars

Rasmus Bønneland kommer fra RadiusCPH, hvor han har bestredet stillingen som direktør for public affairs i de seneste fem måneder. Forud for det var han ansat som senior advisor.

Han har tidligere været public affairs-chef i Dansk Energi. Han har også en baggrund som Lead Public Affairs Advisor i Ørsted samt en fortid som politisk rådgiver i Venstre.

-  Jeg er utrolig glad for, at Rasmus har takket ja til at komme med på holdet og blive særlig rådgiver for mig. Han er en både dygtig og omgængelig fyr. Rasmus har solid erfaring med politisk rådgivning fra både erhvervslivet og Christiansborg samt et stort kendskab til klima- og energiområdet. Han er god til finde brede løsninger, som mange kan se sig selv i, og han kommer til at hjælpe mig og regeringen med at gøre mål til konkret handling, siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard i en pressemeddelelse. 

Hovedpersonen selv skriver på Twitter i forbindelse med offentliggørelsen af ansættelsen:

- Det her glæder jeg mig virkelig meget til - og jeg ser frem til samarbejdet med alle! #dkpol#dkgreen

Han uddyber på Linkedin: 

- Jeg er virkelig glad og stolt over at få denne spændende mulighed, og jeg ser frem til at arbejde sammen med Lars igen. Opgaverne er ambitiøse og komplekse. Og skal realiseres på hamrende kort tid. Jeg glæder mig til at bidrage og til samarbejdet med alle.

Rasmus Bønneland er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har en tillægsuddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Rasmus tiltræder stillingen som særlig rådgiver for Lars Aagaard d. 24. januar 2023.

Rådgiver til Klima-Dan

Udenrigsministeriet har altså ansat Thomas Schjødt som særlig rådgiver for Dan Jørgensen

- Jeg er rigtigt glad for, at Thomas har takket ja til jobbet. Jeg kender ham som en engageret og dygtig medarbejder med stor politisk erfaring i bagagen og det er klart en gevinst i det vigtige arbejde, vi har foran os. Vi har i regeringen skabt en ny stærk kobling mellem udviklingspolitikken og opgaven med at styrke Danmarks globale stemme inden for klimapolitik. Det kræver nytænkning og tæt samarbejde, som Thomas kan hjælpe med, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse. 

Thomas Schjødt er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2016 og har siden arbejdet med politisk rådgivning af Socialdemokratiet, herunder som presse- og kommunikationskonsulent, politisk rådgiver og som souschef.

Derudover har han været særlig rådgiver i Indenrigs- og boligministeriet samt varetaget et barselsvikariat som særlig rådgiver for tidligere udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Thomas Schjødt tiltræder fra i dag 18. januar 2023.

Artiklen er en del af temaet Navnenyt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094