23948sdkhjf

Mette F.: Det vigtigste er at komme i mål

Statsminister Mette Frederiksen (S) holdt traditionen tro sin redegørelse, der finder sted efter regeringsdannelsen i december sidste år, til Folketinget i går.

Velfærd, udlændingepolitik, psykiatrien, pleje og omsorg og forsvaret var nogle af de emner, hun kom omkring. 

Også klimaet fik opmærksomhed. 

- Vi har sat nye klimamål – vel og mærke de mest ambitiøse for Danmark nogensinde. Med et stædigt fokus på at realisere de klimamål, vi har sat – og med de nye for øje – vil vi bane vejen for en hurtigere grøn omstilling, sagde Mette Frederiksen og tilføjede:

- Fjernvarme og varmepumper skal nå flere danske hjem. Og vi skal udbygge vores globale grønne førerposition. Skabe grøn vækst for vores virksomheder.

Ikke nye mål

Statsministeren lagde heller ikke skjul på, at klimakrisen er en af de største udfordringer i vor tid. 

- Kampen mod klimaforandringerne er ikke noget, vi kan vælge til eller fra. Det er en bunden opgave. Både for Folketinget og regeringen, sagde hun.

Af regeringsgrundlaget fremgår det at Danmarks skal være helt klimaneutralt i 2045 og i 2050 skal Danmark optage mere CO2 end der udledes. 

- Grøn omstilling er nu en af de grundpiller, vi bygger vores samfund på. Arbejdspladser. Forretningsmuligheder. Eksport. Det, som vores børn og børnebørn skal leve af i fremtiden, sagde ministeren og fortsatte: 

- Klimamålene er vigtige. Men det vigtigste lige nu er nok ikke at sætte nye mål. Det er at komme i mål. Kort sagt få alt det, vi har aftalt på tværs af partierne her i salen, gjort til virkelighed.

Hun understregede der for at regeringen i den kommende valgperiode vil have skarpt fokus på implementering. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078