23948sdkhjf

Ørsted skal opføre stort solcelleanlæg i Texas

Ørsted har besluttet af opføre det 471 MW AC store solcelleanlæg Mockingbird Solar Center i delstaten Texas i USA.

Mockingbird kommer til at dække et areal på cirka 20 km2 og vil kunne producere nok grøn energi til årligt at forsyne mere end 80.000 husstande med strøm, hvilket gør det til det største solenergiprojekt i Ørsteds portefølje til dato.

Ørsted har truffet endelig investeringsbeslutning om Mockingbird og vil påbegynde opførelsen i denne måned. Projektet forventes afsluttet i 2024.

- Opførelsen af Mockingbird kommer til at tilføje en halv gigawatt til vores portefølje, og beslutningen er derfor en vigtig milepæl for vores Onshore-forretning og for vores ekspansion inden for solenergi. Vi ser frem til at opføre Mockingbird og til, at anlægget begynder at producere grøn energi i stor skala. Det vil vi gøre på en måde, der samtidig prioriterer naturbevarelse og vores samarbejde med de lokalsamfund, vi forsyner med strøm, siger David Hardy, regionsdirektør for Amerika i Ørsted i en pressemeddelelse.

Bevare den oprindelige prærie

Cirka fire km2 af området omkring Mockingbird Solar Center vil blive doneret til miljøorganisationen The Nature Conservancy (TNC) med henblik på at bevare den oprindelige prærie i det nordøstlige Texas. I dag er der mindre end én procent tilbage af de oprindelige langgræsprærier i Texas, mens der på nationalt plan er tale om mindre end fem procent.

Den bevaringsindsats, som Ørsted og TNC samarbejder om, bliver den største forebyggende indsats nogensinde for denne type prærie.

- Vi skal levere grøn energi til denne generation, og samtidig skal vi passe på naturen til de kommende generationer. Derfor har vi prioriteret Smiley-Woodfin-prærien i Texas som vores første biodiversitetsinitiativ i USA, siger Daniel Willard, biodiversitetsspecialist i Ørsted.

Global kapacitet på cirka 5,5 GW

Når Mockingbird-anlægget idriftsættes, vil Ørsted have en global kapacitet på cirka 5,5 GW vedvarende energi i drift og under opførelse fordelt på landvind, solenergi og energilagring, hvoraf 1,8 GW er solenergi.

Ørsted er godt på vej til at nå sit mål om en samlet global kapacitet på 17,5 GW inden for vedvarende energi på land inden udgangen af 2030, og selskabet har en ambition om at installere i alt 50 GW vedvarende energi inden udgangen af 2030, herunder 30 GW havvind.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Varmeværk investerer massivt i solceller og har kig på brugt vindmølle
Ørsted og CIP med 5,2 GW vind skudt til hjørne: Håber på hurtig og pragmatisk løsning
Minister vil se på nye løsninger efter havvindmøller er pauseret
Stor havvind-mølle-aktør: Endnu et skud i boven
Bekymrende stop på åben-dør-ordning kræver hurtig løsning
Lukning af åben dør-ordning: Fuldstændig uhørt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.11