23948sdkhjf

Ammongas får ny CEO

Den danske virksomhed Ammongas A/S, der arbejder med opgradering af biogas og carbon capture, fik i sommeren 2022 ny ejer. 

European Energy satte sig på 51 procent af aktierne - og  stifter Anker Jacobsen fortsatte som administrerende direktør for Ammongas. 

Nu har han valgt at gå på pension - og Michael Demuth Pedersen har taget over som CEO. 

- At Anker går på pension er enden på en æra for den virksomhed, han stiftede i 2002, siger Michael Demuth Pedersen, ny CEO, i et opslag på Linkedin.

Synergier med ny ejer

Bevæggrunden for at European Energy overtog aktiemajoriteten var dels at selskabet ville være med til at understøtte udbygningen af biogas i Danmark og resten af verden. Derudover skal opkøbet give et ekstra boost til European Energys carbon capture-aktiviteter. European Energy kan desuden drage fordel af de erfaringer og teknologier, som Ammongas har i kommende PtX-projekter.

Det er den nye CEO hos Ammongas helt enig i. 

- I Ammongas er vi klar til at starte på et nyt kapitel i virksomhedens historie. De synergimuligheder, som vi har med European Energy, er meget store, og vi glæder os til at realisere dem i den nærmeste fremtid, siger Michael Demuth Pedersen, der har været tilknyttet Ammongas de seneste fem år som Project Associate. 

Ammongas har i de seneste år beskæftiget sig med CO2-fangst i Thisted, en prækvalifiaktion til CO2-fangst på Vestforbrændings affaldsenergianlæg og projeketet Inno-CCUS, der er et af fire partnerskaber, der skal accelerere Danmarks grønne omstilling og konkurrencekraft.

INNO-CCUS handler om fangst, lagring og udnyttelse af CO2.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094