23948sdkhjf

Energinet: Solhøj-placering for omformerstation er den bedste

Solhøj er den bedste placering for omformerstationen, slår projektleder fra Energinet fast i et debatindlæg.

Der er, ifølge Energinet, flere argumenter for, at Solhøj mellem Ishøj og Høje Taastrup er den rette placering for omformerstationen, der skal tage i mod grøn strøm fra den kommende energiø ud for Bornholm.

Det fremgår af et debatindlæg i Sydkysten Nord, bragt på SN.dk skrevet af Kim Søgaard Mikkelsen, hovedprojektleder på Energiø Bornholm hos Energinet.

Blandt argumenterne er, at den placering påvirker beskyttet natur mindst muligt.

- Området ved Solhøj ligger optimalt i elnettet og betyder, at vi ikke skal bygge nye forbindelser. Samtidig er det muligt at finde en placering i området, hvor der er plads til en store station, og hvor vi påvirker relativt få mennesker og påvirker beskyttet natur mindst muligt, skriver hovedprojektleder Kim Søgaard Mikkelsen fra Energinet i debatindlægget.

Han skriver desuden, at omformerstationen vil blive klargjort til at kunne udnytte restvarmen fra produktionen af den grønne strøm, hvis det lokale fjernvarmeselskab vil investere i en tilslutning til fjernvarmenettet.

Debatindlægget er et modsvar til byrådsmedlem Thomas Hjort Rasmussens (S) tidligere indlæg i samme avis, hvor han foreslår en placering ved Avedøre som optimal i forhold til udnyttelse af restvarme fra produktionen af den grønne strøm. 

Men ifølge Kim Søgaard Mikkelsen er der ikke plads på denne placering, og derfor vil en placering ved Avedøre kræve en udvidelse af elnettet.

Artiklen er en del af temaet Energiøer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109