23948sdkhjf

Investerer 1 milliard i dansk vindmøllevirksomhed

Polytech, med hovedsæde i Bramming, modtager nu en strategisk investering på 1 milliard kroner fra kapitalfonden FSN Capital.

FSN ejer dermed Polytech sammen med kapitalfonden Verdane, som har været eneejer af Polytech siden 2016. Transaktionen afventer myndighedernes godkendelse.

Stærkt grundlag for fremtidig vækst

Polytech er leverandør til vindmøllebranchen af løsninger inden for lynbeskyttelse, forkantsbeskyttelse, sensorteknologi, transport og opbevaring af møllekomponenter samt beskyttelse af kabler under vandet til offshore vindmøller. Fælles for løsningerne er, at de forbedrer levetiden og ydelsen på vindmøller, og det er helt centralt for udbredelsen af grøn energi.

- Vindmøller bliver bare større og mere komplekse i de her år, og derfor stiger efterspørgslen efter avancerede løsninger, der kan forbedre og beskytte møllerne og de store investeringer, de repræsenterer. Dét er netop kernen i vores forretning. Vi indgår strategiske partnerskaber med vores kunder og er med til at sikre, at deres vindmøller kan yde deres bedste i hele deres levetid, som er 35 år i barske miljøer. Partnerskabet mellem FSN og Verdane understøtter vores ambition om at gå forrest i den teknologiske udvikling på vindområdet og fremme vindenergiens fremmarch på verdensplan, siger Polytechs CEO, Mads Kirkegaard.

Polytech er allerede i dag en vigtig leverandør og partner i vindindustrien. Mere end 60 procent af de vindmøllevinger, der produceres i dag, har mindst én løsning fra Polytech ombord. Med sine akkrediterede testcentre, in-house udviklingsafdelinger og effektive produktionsanlæg i Danmark og i udlandet er Polytech ifølge Mads Kirkegaard godt rustet til fortsat at levere løsninger til sine partnere og kunder over hele verden.

- Vi ser FSN’s investering i Polytech som en klar indikation af, at vores strategi og forretning giver os et solidt grundlag for vækst i fremtiden. Vi er stolte af den anerkendelse, og vi glæder os meget til at fortsætte vores rejse med både Verdane og FSN ombord, tilføjer han.

Fokus på strategiske partnerskaber og konsolidering

Med den nye investering kan Polytech fortsat fokusere på at etablere strategiske partnerskaber med sine kunder. For Mads Kirkegaard er dette en absolut prioritet og nødvendighed.

- Vindindustriens udfordringer de seneste år har virkelig vist os, hvor vigtigt det er at samarbejde på tværs af hele forsyningskæden. Og det er noget, vi har lagt vægt på siden starten i 1994. Vi er til for at hjælpe vores partnere med at reducere deres risiko og optimere driften af deres vindmøller og samtidig levere den bedste kvalitet der kan holde i mere end 35 år – det er nøglen til at producere grøn energi til den bedste pris og med de laveste omkostninger i hele møllens levetid. Både finansielt og i forhold til klimapåvirkningen, siger han.

Artiklen er en del af temaet Energiøer.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.61