23948sdkhjf

CO2-afgift kan lukke stor varmeleverandør i Nyborg

Den finske ejede affaldsvirksomhed Fortum i Nyborg ser ikke ud til at få en særordning med rabat på CO2-afgiften.

Det kan meget vel gå ud over afdelingen på Lindholm i Nyborg, som dermed ser ind i en mulig lukning.

- Siden der blev udskrevet folketingsvalg i oktober sidste år, er dialogen er gået i stå. Og får vi ikke en ordning og vished nu, er vores eksistens helt og aldeles truet, siger Fortums administrerende direktør i Danmark Jens Peter Rasmussen til Fyens.dk

Han havde ellers håbet på en særordning, som den Aalborg Portland har sikret sig. Når den nye CO2-afgift er endeligt implementeret vil cementproducenten i Aalborg kun skulle betale 125 kroner per udledt ton CO2, mens Fortum står til at skulle betale den fulde afgift på 750 kroner per ton. Afgiften vil således komme til at koste Fortum 56 millioner kroner i 2025 alene.

At Fortum ikke skal regne med nogen hjælpende hånd fremgår af et svar skatteminister Jeppe Bruus har sendt til Fyens Stiftstidende. I svaret forholder han sig ikke til det konkrete tilfælde med Fortum, men henviser til en pulje med penge, som regeringen vil reservere til de virksomheder, der er hårdest ramt af CO2-afgiften. Regeringen vil frem mod 2030 afsætte 7 milliarder kroner til målrettet hjælp til de ramte virksomheder.

Fortum er den største CO2-udleder i Nyborg Kommune, men er samtidig en meget stor bidragsyder til fjernvarmen. Hele 80 procent af varmebehovet i Nyborg dækkes af overskudsvarmen fra Fortum. 

Fortum beskæftiger 170 medarbejdere på Lindholm i Nyborg

Se nøgletal for:
Læs mere om: co2-afgift
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.625