23948sdkhjf

Dansk atomkraft til skibe får ny amerikansk godkendelse

Det danske atomkraftselskab Seaborg, som har udviklet en banebrydende teknik til et flydende smeltesaltbaseret atomkraftværk, har nået endnu en markant milepæl sammen med sin samarbejdspartner, det gigantiske skibsværft i Sydkorea, Samsung Heavy Industries.

Det skriver World Nuclear News.

Samsung Heavy Industries (SHI) har færdiggjort det konceptuelle design for den såkaldte 'CMSR Power Barge' - et flydende atomkraftværk baseret på kompakte smeltesaltreaktorer - og har nu opnået den grundlæggende certificering af designet fra American Bureau of Shipping (ABS).

I december 2020 meddelte ABS, at det havde afsluttet en ny teknologisk kvalifikation af en kompakt smeltesaltreaktor (CMSR = Compact Molten Salt Reactor), der var udviklet af det danske selskab Seaborg Technologies. Konceptet blev anset for at opfylde gennemførlighedsfasen, den første milepæl i ABS' proces for kvalificering af ny teknologi.

Ny principiel godkendelse

ABS har nu udstedt en principiel godkendelse (AIP) til SHI med henblik på at anvende CMSR-designet i CMSR Power Barge.

I april sidste år underskrev SHI og Seaborg et aftalememorandum om at fremstille og sælge nøglefærdige kraftværker, der kombinerer SHI's ekspertise inden for skibsbygning og Seaborgs CMSR. Aftalen omfattede også udvikling af brintproduktionsanlæg og ammoniakanlæg.

Seaborgs design er modulære CMSR-kraftpramme, der kan producere mellem 200 MW og 800 MW elektricitet med en driftslevetid på 24 år. I stedet for at have faste brændselsstave, der skal køles konstant, er CMSR's brændsel blandet i et flydende salt, der fungerer som kølemiddel, hvilket betyder, at det blot lukkes ned og størkner i nødstilfælde.

Artiklen er en del af temaet Atomkraft.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078