23948sdkhjf

Nu åbner pulje med tilskud til grønne innovative energiprojekter

I dag åbner Energistyrelsen for ansøgninger til en ny millionpulje med tilskud fra EUDP til innovative grønne energiprojekter

Virksomheder og forskere, der vil udvikle og demonstrere innovative grønne energiprojekter, kan nu søge om tilskud gennem Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP).

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse. 

EUDP giver tilskud til innovative projekter, som bidrager til at indfri Danmarks politiske målsætninger inden for energi og klima samt til at skabe danske arbejdspladser og eksport af energiteknologi.

Om EUDP

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) er en offentlig tilskudsordning. Ordningen støtter ny og innovativ teknologi på energiområdet, som kan bidrage til at indfri Danmarks målsætninger inden for energi og klima.

Formålet er at bidrage med at fastholde en høj forsyningssikkerhed og reduktion i CO2-udledningen – en indsats der går hånd i hånd med øget vækst og beskæftigelse i Danmark.

EUDP

Ansøgere kan være små, mellemstore og store virksomheder, vidensinstitutioner, forsyningsselskaber og andre, der arbejder med grønne energiteknologier.

-I EUDP’s bestyrelse glæder vi os til en ny runde, der forhåbentligt byder på mange perspektivrige ansøgninger – så vi endnu engang kan være med til at igangsætte en masse betydningsfulde energiprojekter, siger Anne Grete Holmsgaard, formand for EUDP’s bestyrelse.

Foreløbigt udbydes der 182,4 mio. kr. Den endelige økonomiske ramme for ansøgningsrunden  først fastsat, når Finansloven for 2023 vedtages, og den endelige beløb udmeldes på EUDP’s hjemmeside.

Siden 2007 har programmet støttet mere end 1000 energiteknologiske projekter med i alt ca. 6 mia. kroner.

Sådan søges tilskud fra EUDP

En ansøgning til EUDP består af en række bilag, som indsendes via ansøgningsportalen. 

Søg tilskud


Tidsplan

5. januar 2023: Indkaldelse åbner

3. marts 2023 kl 12.00: Frist for ansøgninger

Marts-maj 2023: Vurdering af ansøgninger og partshøring

Medio juni 2023: Afgørelse om støtte 

EUDP

Artiklen er en del af temaet Energiøer.

Se nøgletal for:
Læs mere om: EUPD
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.24