23948sdkhjf

BEOF og European Energy i ø-samarbejde om solcellepark

Bornholms Energi & Forsyning (BEOF) har den 3. januar underskrevet en hensigtserklæring med virksomheden, European Energy, med henblik på etablering af solcelleparken, Kildevad, ved Østerlars.

Der er tale om en solcellepark, der vil kunne forsyne 4.000 husstande på Bornholm.

- Solcelleparken Kildevad vil bidrage væsentligt til Bornholms grønne profil, ligesom vi kan sikre bornholmsk medejerskab af et vigtigt produktionsanlæg, siger Claus M. Andersen, direktør i Bornholms Energi & Forsyning og fortsætter:

- Vi står som samfund i en energikrise, hvor der er to greb til at komme igennem krisen. Vi skal frigøre os fra fossile brændsler - og den afhængighed det medfører – og ad den vej nedbringe energipriserne. Det er muligt ved både at spare på energien og ved at etablere ny grøn energiproduktion.

Energistrategi

European Energy har stået bag udviklingen af Kildevad-projektet, som BEOF nu engagerer sig i.

- I vores optik passer solcelleparken også godt ind i Bornholms Regionskommunes energistrategi, hvor etablering af solcelleanlæg er et af målene, og vi må heller ikke underkende, hvor vigtigt det er for Bornholm og øens interesser, at vi selv går med og spiller en aktiv rolle i denne type projekter, siger Claus M. Andersen.

I Bornholms Energi & Forsyning ser man frem til de videre forhandlinger og understreger, at etableringen af solcelleparken er betinget af en tilfredsstillende forretningscase samt at der gives tilladelse til opførelsen af solcelleparken i kommunalbestyrelsen.

Godkendes projektet, kan solcelleparken stå klar i starten af 2024.

Se nøgletal for:
Læs mere om: BEOF
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532