23948sdkhjf

Han får ansvaret for milliardstore anlægsbyggerier hos Hofor

Fra 1. januar 2023 ligger ansvaret for Hofors milliardstore bygge- og anlægsprojekter hos Søren Birch, der får titlen direktør for Bygge & Anlæg. 

Søren Birchs primære opgave bliver at lede Hofors mange anlægsprojekter sikkert i mål - og sikre brug af de nyeste teknologier og løsninger til at skabe mere bæredygtige byer. 

- Med anlægsbyggerier for omkring 3 mia. om året kræver det faglig indsigt, solid erfaring og skarp projektledelse af store anlægsbyggerier, og det er netop, hvad den nye direktør bærer med sig, skriver Hofor i en pressemeddelelse. 

Fra en stilling i Hvidovre Forsyning blev Søren Birch i sin tid fusioneret ind i Hofor og har dermed været med på hele Hofors vækstrejse fra at være et klassisk forsyningsselskab til at være multiforsyningsselskab med fokus på den grønne omstilling. 

Innovative regnvandsanlæg

Som projektdirektør i Hofor har Søren Birch spillet en central rolle i de seneste års milliardstore anlægsbudgetter. Det tæller blandt andet konverteringen af fjernvarme fra damp til vand i København, bygningen af Amagerværkets nye kraftværksblok, der producerer varme og el med biomasse, og et innovativt regnvandshåndteringsanlæg i Enghaveparken. 

Listen er lang, og den fortsætter med at vokse i de kommende år.

Netop nu nybygger Hofor alle sine regionale vandværker for at øge forsyningssikkerheden, give hovedstadsområdet blødere vand og skåne miljøet. En opgave Søren Birch også er med til.

Samtidig kræver klimatilpasning i byerne mange små og store anlægsprojekter fra vejbede og store forsinkelsesbassiner til skybrudstunneler, der kan lede regnvandet væk. Alt sammen tiltag der er med til at skabe klogere byer. 

Søren Birch kommer således til at stå i spidsen for en af Københavns største anlægsporteføljer og en anlægsorganisation, der i 2021 modtog prisen som årets bygherre.

Artiklen er en del af temaet Navnenyt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094