23948sdkhjf

Forsyningsselskab er lune på havvands-varmepumpe

Forsyning Helsingør undersøger nu muligheden for at etablere en varmepumpe på Helsingør Renseanlæg baseret på brug af havvand fra Øresund.

Varmepumpen forventes at kunne levere grøn fjernvarme til mange tusinde husstande i kommunen. Hvis det går efter planen, vil varmepumpen stå færdig inden for de næste tre til fem år.

Det skriver Helsingør Dagblad.

- Det er en helt fantastisk tanke, at man kan hive vedvarende energi ud af naturen, uden at man skal bygge store anlæg som skæmmer, siger bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Jens Bertram, til Helsingør Dagblad.

Planen er, at man vil bygge anlægget inden for renseanlæggets mure. Bestyrelsesformanden vurderer ikke, at nogle af de nærmeste naboer vil blive på påvirket af byggeriet.

Ifølge forsyningen tyder de første forstudier på, at der vil kunne etableres en varmepumpe med en effekt på 15-20 MW - som svarer til årsvarmebehovet i cirka 4000- 5000 standard parcelhuse.

Nu skal arbejdet med at udvikle projektet i gang, inden der ligger et reelt projektforslag på tegnebrættet. 

Først derefter vil der blive taget endelig stilling til en eventuel investering, og derefter kan hele processen med blandt andet byggetilladelser og miljøgodkendelser sættes i gang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094