23948sdkhjf

Ny energipark skal sikre grøn fjernvarme til 16 byer

Når TLV-Forsyning fra 2024 driver deres fjernvarmeværker på Djursland og i Randers kommune, vil det ske takket være lokalproduceret, grøn energi.

Det er resultatet af en ny aftale med NRGi og Sampension, som er i planlægningsprocessen om at opsætte en ny energipark bestående af tre vindmøller og en solcellepark på 106 hektar vest for Trustrup.

En energipark, der vil sikre en fast lav pris på el de næste 10 år til de 13 fjernvarmeværker i TLV-Forsyning ApS driftssamarbejdet.

Varmen gemmes i akkumuleringstanke

- Med aftalen om grøn energi fra vindmøller og solceller kan vi nu sikre grunden til fremtidens fjernvarmeforsyning hos de 10 fjernvarmeværker, der samarbejdes med på Djursland, samt de tre nye fjernvarmeselskaber i Assentoft, Spentrup-Jennum og Øster Bjerregrav-Over Fussing i Randers Kommune. Gennem aftalen med NRGi vil 4500 husstande dermed få bæredygtig fjernvarme i boligerne de næste mange år, siger direktør hos TLV-Forsyning Michael Meldgaard Christensen og tilføjer:

- Alt vores fjernvarme vil i løbet af 2024 blive produceret på grøn strøm i store varmepumper, som kan gemme varmen i akkumuleringstanke til de dage, hvor der er vindstille, og solen ikke skinner.

Varme og strøm på vedvarende energi

Samarbejdet med fjernvarmeforsyningsselskabet følger NRGi’s ambitioner om at accelerere den grønne omstilling i Danmark.

- Vores aftale med TLV-Forsyning er et godt eksempel på, hvordan den lokale varmeforsyning kan elektrificeres og drives med vedvarende energi. Og i disse tider har det aldrig været vigtigere, at vi som samfund gør os uafhængige af gas, eksempelvis ved at producere varme og strøm lokalt baseret på vedvarende energi, siger direktør i NRGi Renewables A/S Jakob Bundgaard.

Den nye aftale vil ikke kun gøre varmeforsyningen mere bæredygtig, men også medvirke til at TLV-Forsyning fremover ikke er påvirket af råvarepriserne på flis og træpiller.

Fjernvarmeforsyningsselskabet vil udskifte deres nuværende fliskedler med varmepumpeteknologi over de næste to til tre år. Og det vil komme miljøet og forbrugerne til gode.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126