23948sdkhjf

Dansk startup vil sætte skub i opstillingen af grøn energi

Den nye danske startup, The 0-Mission, vil gøre det muligt for alle virksomheder at skubbe på den grønne omstilling.

Administrerende direktør i The 0-Mission Anna Riis Hedegaard forklarer, at hidtil har det reelt kun været de allerstørste virksomheder, der har haft mulighed for at bidrage til, at der opføres privatfinansierede vind- og solparker.

Vi har fjernet alle barrierer for at være med. Vi tror, det er det, der skal til, for at accelerere den grønne omstilling. Anna Riis Hedegaard, administrerende direktør, The 0-Mission

The 0-Mission tilbyder et abonnementsprodukt, hvor virksomheder kan sikre, at deres strømforbrug matches 1:1 med produktion fra solparker.

Det oplyser The 0-Mission i en pressemeddelelse.

Den første er opført i Vandel ved Vejle. Parken er udelukkende privat finansieret præcis som de parker, der opføres på baggrund af de såkaldte Power Purchase Agreements (PPA).

Hos The 0-Mission skal virksomhederne ikke spekulere i elprisudviklingen for at være med - og de skal ikke spekulere over at indgå 10 år lange aftaler.

- Vi har fjernet alle barrierer for at være med. Vi tror, det er det, der skal til, for at accelerere den grønne omstilling, siger Anna Riis Hedegaard.

Sårbar grundvandsressource

Parken ligger ovenpå en sårbar grundvandsressource, der beskyttes i og med, at der ikke anvendes pesticider i parken. Ved at tegne abonnement hos The 0-Mission er kunderne med til at sikre, at der løbende opføres nye privatfinansierede parker.

Danske virksomheder, med særlige ambitioner på klimaområdet, har allerede tegnet sig op. Blandt kunderne finder man blandt andet Axcel, Plesner, Visma e-conomic, cBrain, Ole Lynggaard med flere.

- Samarbejdet er mig bekendt blandt de første af sin slags indenfor advokatbranchen, og vi er glade for muligheden for at bidrage til den grønne omstilling. Det ligger i vores formål at vise omsorg for vores omgivelser og mindske vores eget CO2-aftryk, og det gør vi med denne aftale, siger Plesners Managing Partner, Niklas Korsgaard Christensen.

Administrerende direktør Per Tejs Knudsen fra cBrain siger, at den største forskel, cBrain gør for klimaet, er det firmaets klimasoftware gør for kunder over hele verden. 

- Men det mindste, vi kan gøre som ansvarlig virksomhed, er at sikre at den strøm, vi som softwarefirma nødvendigvis bruger, ikke belaster atmosfæren. Derfor er vi glade for samarbejdet med The 0-mission, som på en let tilgængelig og ukompliceret måde bringer os et stort skridt tættere på vores mål om at blive en netzero-virksomhed, siger Per Tejs Knudsen.

Stiller krav til hele produktionskæden

Bag parken står BeGreen, der udvikler solparker i Danmark og resten Europa, og de glæder sig over, at ambitiøse danske virksomheder uanset størrelse vil bidrage til, at der opføres mere sol og stiller krav til, at der er orden i hele produktionskæden.

Anders Dolmer, der er administrerende direktør i BeGreen forklarer, at privat efterspørgsel betyder, at der fremadrettet kan opføres mere grøn energi både i og uden for landets grænser. Han tilføjer at den næste danske park allerede er på vej.

Parkens ejer er den nordiske infrastrukturfond InfraNode. Deres asset manager, Max Engardt, siger:

- Bæredygtighed er kernen i vores langsigtede strategi, og vi er stolte over at kunne bidrage til den grønne omstilling med vores investeringer.

The 0-Mission er stiftet af Anna Riis Hedegaard og Thomas Granhof. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079