23948sdkhjf

Startup får tilført kapital til digitalisering af elnettet

Den danske startupvirksomhed Okto Grid har fået en kapitaltilførsel på 22 millioner kroner fra Fonden Energi- og Miljødata (EMD Fonden), Elewit og Rockstart til digitalisering af Europas aldrende elnet.

I 2030 forventer vi et markant højere behov for elektricitet på verdensplan. Energikilder skifter til vedvarende energi, og elektriske køretøjer er ved at blive normen. 

Elektrificeringen af samfundet betyder en tiltrængt opgradering til et aldrende elnet, der ikke er i stand til at opretholde en højkvalitetsforsyning. I centrum af denne energiomstilling er transformerne, der binder produktion, transmission og distribution af strømmen.

Om Okto Grid

Virksomhedsoplysninger

  • I 2019 begyndte Okto Grid at udvikle en IoT-enhed, der opfanger kritisk data non-invasivt fra el-genererende eller distribuerende aktiver, med primært fokus på transformere. Dataen analyseres derefter ved hjælp af Okto Grids proprietære event detection algoritmer til at detektere anomalier og visse hændelser relateret til aktivernes drift og levetid.
  • Kombinationen af en fysisk enhed, datafangst og analysemetoder har givet anledning til flere patentansøgninger for metoden og teknologien.
  • Okto Grid er en first mover på markedet med sin innovative løsning, som er let at implementere og installere. Okto Grid har i dag kunder i fem europæiske lande, der bruger løsningen i en demonstrationsfase.

Tidligere finansiering

  • Okto Grid har tidligere rejst i alt 900.000 euro i soft funding og pre-seed fra Vækstfonden, Innovationsfonden Danmark, Rockstart Energy Fund, Mist Ventures AB og Power Syndicate ApS

Kilde: Okto Grid

For at undgå nedbrud fra slitage og forlænge transformernes levetid med op til yderligere 40 år har Okto Grid udviklet en løsning, der hjælper energibranchen med at digitalisere aktiver på en enkel måde uden at tage vigtige aktiver ud af drift. 

Dette gør det muligt for energidistributører og endda energigeneratorer at måle tilstandsændringer, anomalier og spore aktivernes ydeevne mere detaljeret end nogen anden løsning på markedet før.

Det oplyser Okto Grid i en pressemeddelelse.

— Konkurrent-situationen består i dag primært af større virksomheder, der fremstiller transformere og energigeneratorer og har udstyret til at indsamle visse typer data. De er dog til en vis grad begrænset til deres egne produkter. Mindre virksomheder tilbyder løsninger, der er begrænset til bestemte transformertyper og bruger teknologier, der kræver nedetid og betydelige omkostninger, siger Golam Sadeghnia, administrerende direktør i Okto Grid og tilføjer:

— Okto Grids løsning, der fungerer uafhængigt af transformertype, fabrikat og transformatorens alder, monteres på under 10 minutter og uden at tage transformeren ud af drift. Så vidt vi ved, er vi unikke på markedet med denne kombination, tilføjer Golam Sadeghnia.

De nye investorer og partnere

Okto Grid får en ny kapitaltilførsel på 22 mio. kr., med deltagelse af nedenstående parter:

  • EMD Fonden der ejer virksomheden EMD International A/S, som er verdensledende i softwareløsninger til projektudvikling og drift af vindmølleprojekter, solceller og komplekse energianlæg. EMD Fonden har besluttet at investere i udvikling startup og scaleup virksomheder, hvor software og databehandling kan minimere verdens ressourceanvendelse og klima- samt miljøbelastning. Yderligere information: www.emdfonden.dk.
  • Elewit er Redeias teknologiplatform, der har et mål om at drive energiomstillingen for at skabe en bæredygtig fremtid. Redeia er en global operatør af væsentlig infrastruktur, som el- transmissionsnet, optisk fiber og satellitter – med kontorer i Spanien, Chile, Brasilien og Perú. Yderligere information: https://www.elewit.ventures/en.
  • Rockstart er en early-stage investor, der styrker formålsdrevne virksomhedsgrundlæggere på tværs af tre domæner: Energi, AgriFood og Emerging Technologies. Rockstart investerer i startups i de tidlige stadier og giver adgang til kapital, marked og ekspertise. Yderligere information: https://rockstart.com/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064