23948sdkhjf

Nyt biogasanlæg på vej i Vejen

I Vejen ser det ud til, at et nyt biogasanlæg kan være undervejs.

I hvert fald har kommunen fået en henvendelse fra Trekantområdets Biomasseforening, som planlægger at etablere et biogasanlæg nær byen Andst.

Det skriver Jydskevestkysten.

Overfor avisen tilkendegiver borgmester i Vejen Kommune, Frank Schmidt-Hansen, at han er positivt stemt overfor idéen om et nyt biogasanlæg, der i så fald vil være det tredje i den vestjyske kommune.

Han hæfter sig blandt andet ved, at Trekantsområdets Biomasseforening, som sammen med Kolding Herreds Landbrugsforening, Linkogas a.m.b.a., Vejle-Fredericia Landboforening og Jysk Landbrug er initiativtagerne til projektet, har fundet en placering uden for megen gene for naboerne, samt at de har indgået dialog om anlægget med naboerne.

Derfor er kommunens økonomiudvalg klar til at gå videre med arbejdet, hvor der nu skal udarbejdes en lokalplan.

Derfor håber Aksel Buchholt fra Linkogas AMBA og næstformand i arbejdsgruppen, at politikerne vil holde fast i det, de har lagt op til.

- Vi har via vores eksisterende anlæg ved Lintrup i forvejen et rigtig godt samarbejde med Vejen Kommune. De gode kontakter har bevirket, at vi tidligt i processen har haft en tæt dialog med Vejen Kommune, som i sin klimaplan gerne ser et yderligere biogasanlæg i den østlige del af kommunen, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063