23948sdkhjf

Andelsselskaber går sammen om VE-produktion

Landbrugskoncernen Danish Agro og energikoncernen Auras fælles selskab ADA Green Energy A/S er nu en realitet efter godkendelse fra Konkurrencestyrelsen, og ambitionerne for selskabet er store.

- Vi har lovet vores andelshavere og os selv, at vi vil være en drivkraft for den grønne omstilling. Det er vi sikre på, vi i endnu højere grad kan lykkes med sammen med en solid partner som Danish Agro, siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i Aura i en pressemeddelelse.

Forankret i Østjylland

De to koncerner har med en lang historie som andelsejede selskaber fælles værdisæt, og begge er lokalt forankret i Østjylland. Derudover komplementerer de hinanden med indsigt og kompetencer inden for henholdsvis landbrugsbranchen og energisektoren.

- Det her er et samarbejde med nationale perspektiver, hvor der virkelig kan skabes værdi for både danske landmænd og klimaet. Det er samtidig et vigtigt skridt på vejen mod, at Danish Agro koncernen på sigt bliver forsynet udelukkende med vedvarende energikilder, siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro.

200 GWh senest i 2025

ADA Green Energy vil primært fokusere på VE-projekter indenfor sol og vind, og det er tidligere meldt ud, at ambitionen er at nå en produktion på 200 GWh senest i 2025.

- Det er den første milepæl, men om det bliver i 2025 eller 2026, afhænger i høj grad også af eksterne forhold, som eksempelvis kommunernes myndighedsbehandling. Det vigtige er, at vi får etableret helt ny VE-produktion, som bidrager til den grønne omstilling og forsyningssikkerhed. Det er jeg sikker på, at vi kan med det unikke partnerskab mellem Danish Agro og Aura. Samarbejdet skaber grobund for at gøre noget for landbrugets grønne omstilling, og jeg glæder mig til at komme i dialog med endnu flere landmænd, lodsejere og naboer, der ligesom os vil være med til at gøre en forskel, siger Klaus Høgh, der er ansat som direktør i ADA Green Energy.

ADA Green Energy får hjemme i Galten, hvor også Danish Agro og Aura har lokationer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kraftvarmeværker driver Ørsteds indtjening op
GK Energi bliver straffet for at tjene penge: - Det er hverken fornuftigt eller rimeligt
Havvindudviklere vil sikre det lavest mulige CO2-aftryk
Prisen på træpiller styrtdykker
Droneleverancer skal effektivisere havvind
Biogas Danmark: Hele gasforbruget kan dækkes – også ved en halveret husdyrproduktion
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.14