23948sdkhjf

Vestas får nordisk bæredygtighedspris

Konsulenthuset Capgemini har netop kåret den nordiske vinder af den nystiftede pris ”Sustainability Tech Award”.

Her valgte en jury Vestas som nordisk vinder foran prominente virksomheder fra Danmark, Finland, Sverige og Norge.

Formålet med den nye bæredygtighedspris er at anerkende nordiske virksomheders indsats for at drive klima- og samfundsmæssige forandringer via innovative, teknologiske løsninger.

De nominerede blev vurderet på fire hovedkriterier; skalerbarhed og anvendelsespotentiale, teknologisk lederskab samt klima- og miljøeffekt.

I valget af Vestas fremhævede juryen blandt andet Vestas’ bæredygtige teknologi til genanvendelse af turbiner. Hertil kommer virksomhedens brug af cirkulære processer inden for produktion og service, der gør, at materialer kan genanvendes i produkter uden for vindindustrien. En tilgang, der udnytter kunstig intelligens til at estimere levetiden for de enkelte turbiner i realtid. Vestas teknologiudnyttelse er et slående eksempel på, hvordan teknologi kan hjælpe samfundet til at levere på bæredygtighedsagendaen, konkluderer juryen.

- Vestas har bygget bæredygtighed ind i kernen af forretningen og sætter standarden for cirkulær produktion i branchen. Prisen som nordisk vinder af Sustainability Tech Award afspejler, at Vestas i dag er førende inden for vindindustrien og en rollemodel med sin holistiske tilgang til genanvendelse og cirkulær økonomi, siger Anil Agarwal, CEO Capgemini Nordics & salgsansvarlig for Europa, og tilføjer:

- Intelligent og innovativ teknologiudnyttelse er nøglen til, at virksomheder kan indfri deres bæredygtighedsmål. Med Sustainability Tech Awards anerkender vi de teknologiske fremskridt, vi ser på tværs af regionen og de virksomheder, der handler aktivt for at løse klimaudfordringerne. Capgemini er også selv dybt engageret i klimaindsatsen, og her er det essentielt, at vi arbejder tæt sammen med ligesindede virksomheder for i fællesskab at beskytte vores samfund og kloden.

Ud over prisen til Vestas som den første samlede nordiske vinder uddelte juryen også Capgemini Sustainability Tech Awards til nominerede virksomheder fra hver af de nordiske lande. I Finland gik prisen til Spinnova, i Norge til Yara og i Sverige til SKF.

Juryen til Sustainability Tech Award

Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister og nuværende bestyrelsesmedlem hos Vestas

Karl-Henrik Sundström, bestyrelsesformand hos Boliden, Mölnlycke og Climate Leadership Coalition (CLC) samt bestyrelsesmedlem hos Vestas og NXP

Ingrid Bonde, næstformand for bestyrelsen hos Telia

Håkan Buskhe, CEO i FAM og tidligere group CEO i SAAB

Ingvild Myhre, professionelt bestyrelsesmedlem

Øystein E. Søreide, CEO hos Abelia

Malin Speace, CEO & senior sustainability advisor hos Ethos

Jaakko Hirvola, CEO hos Technology Industries of Finland

Henrik Henriksson, CEO hos H2 Green Steel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.598