23948sdkhjf

Lokalplan giver mulighed for stort PtX-anlæg i Sønderjylland

Byrådet i Aabenraa Kommune har netop vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for at etablere et stort PtX-anlæg ved Kassø.

European Energy har allerede søgt om tilladelser til at opføre et e-methanol-anlæg i området.

Lokalplanen har blandt andet til formål at udlægge området til erhverv med særlige beliggenhedskrav, og med vedtagelsen kan arbejdet med etableringen af e-methanol-anlægget dermed fortsætte.

Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for, at vi i dag har vedtaget lokalplanen på området. Tilbage i maj fik vi meldingen om, at Bolig- og Planstyrelsen gav os tilladelse til at fortsætte arbejdet, og allerede dengang var planerne at få vedtaget en lokalplan, så vi kan komme i gang. Det er samtidig begyndelsen til et stort, og meget ambitiøst byggeri, der på alle måder flugter med den ambitiøse målsætning og tilgang vi har på den grønne omstilling, siger borgmester Jan Riber Jakobsen og fortsætter:

- European Energy har allerede budt sig til i området, og planerne om et PtX-anlæg i den størrelsesorden som et af verdens absolut største er en måde at få Aabenraa Kommune på landkortet – også når det kommer til den grønne omstilling, siger borgmester Jan Riber Jakobsen.

PtX-anlægget vil ved etableringen kunne producere grøn methanol ved hjælp af strøm fra nærliggende solenergianlæg, vand og CO2.

Se nøgletal for:
Læs mere om: PtX
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.625