23948sdkhjf

Borgmester vil have klart svar om PFAS-stoffer fra vindmøllevinger

To lodsejere ønsker sammen med European Energy at opføre en energipark med 150 hektar solceller og fire vindmøller på 180 meters højde ved Højrup og Ødis Bramdrup.

Men en række beboere frygter for deres helbred på grund af uvished om frigivelse af farlige PFAS-stoffer fra vindmøllevinger og vil have planerne stoppet.

Og borgmester i Kolding Kommune Knud Erik Langhoff (K) siger nu, at uvisheden skal afklares, inden Kolding Byråd skal tage stilling til planerne om energiparken.

Det skriver JydskeVestkysten.

- Vi er klar over, at der for nylig er fundet PFAS i bølgeskvulp i Vesterhavet, og at man ikke ved, hvor det kommer fra. Så vi er opmærksomme på, at det kan være et problem. Jeg trøster mig med, at vi er så tidligt i planlægningsfasen, så det ikke er i morgen, at der skal vindmøller op. Der er tid nok til at få det her undersøgt, før byrådet skal tage stilling, siger Knud Erik Langhoff til JydskeVestkysten og oplyser, at Kolding Kommune har bedt Kommunernes Landsforening om hjælp til at få afklaret problemstillingen.

Miljøstyrelsen har sat en undersøgelse i gang af, om der fra glasfiberprodukter som vindmøllevinger udvaskes udskældte kemikalier herunder en lang række PFAS-stoffer.

Miljøstyrelsen forventer at kunne offentliggøre en rapport med resultaterne i starten af det nye år

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095