23948sdkhjf

Tønder Kommune satser stort på sol og vind

Grøn udvikling er et stadig større politisk mål for Tønder Kommune. Og initiativer på det grønne energiområde var i centrum, da Dansk Industri (DI) og Tønder Kommune på et borgmestermøde fulgte op på DI’s årlige rangering af danske kommuners erhvervsvenlighed, ”Lokal Erhvervsvenlighed”.

Og Tønder Kommune rykkede 18 pladser frem på årets måling.

- Produktionen af vedvarende energi skal bidrage væsentligt til at iværksætte og understøtte en langsigtet udvikling af vores egn. Tønder Kommune skal være konkurrencedygtig, attraktiv og bæredygtig for flere borgere og virksomheder, og dermed bidrage til fremtidens velfærd, siger Tønder Kommunes borgmester Jørgen Popp Petersen i en pressemeddelelse fra DI.

Tønder Kommune kunne fortælle om projekter, som allerede i gang. Efter en idéhøringsfase har kommunalbestyrelsen besluttet, at 11 bæredygtige energiprojekter sendes videre til planlægning.

Stigende energiforbrug

Disse projekter har en samlet kapacitet på 628 MW solceller og 394,8 MW vindmølle. Jørgen Popp Petersen understreger behovet for øget grøn energiproduktion.

- Forbruget af el vil stige betydeligt i de kommende år. Vore huse skal blive opvarmet med el fremfor gas, vore biler skal køre på el fremfor benzin og diesel, og industrien skal bruge grøn el til at reducere brugen af gas, siger Jørgen Popp Petersen, der understreger, at muligheden for lokal inddragelse bliver en del af projektet.

De 11 vedvarende energiprojekter som nu er sendt til planlægning svarer til cirka fem gange det samlede elforbrug i Tønder Kommune i 2020.

Med det stigende elforbrug fremadrettet, vil den grønne omstilling kræve yderligere grøn energiproduktion, som Tønder Kommune gerne tager et medansvar for.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078