23948sdkhjf

Her vil Sweco hyre tæt ved 100 nye medarbejdere

Udbygningen og vedligeholdelsen af infrastrukturen, den grønne transition af energisektoren og behovet for klimatilpasning . Alt sammen markante opgaver forbundet med store investeringer nu og i de kommende år, og det mærker man hos arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco. 

Efterspørgslen efter specialistkompetencer indenfor energi, vand, klima, miljø og infrastruktur er så høj, at rådgiveren ser mulighed for at udvide forretningen med 80 ekstra medarbejdere.

Udviklingen kommer efter flere års vækst, hvor selskabets division Infrastruktur, Vand & Miljø er vokset betragteligt og tæller pt godt 465 medarbejdere.

– Vi oplever stor efterspørgsel efter vores kompetencer på tværs af afdelinger, og ordrebogen er fyldt op med spændende projekter, forklarer Jes Hansen, direktør for Infrastruktur, Vand & Miljø, i en pressemeddelelse fra selskabet.

Ekstra til energiøer

Det er især et stort projekt som Energiøen i Nordsøen og generelt høj aktivitet på igangværende og nye anlægsprojekter, der skaber behovet for flere medarbejdere

Sweco vandt i juli opgaven som rådgiver for Energistyrelsen på udviklingen af udbuddet af Energiøen i Nordsøen.

Projektet beskæftiger mange medarbejdere i Sweco på tværs af seks lande og bliver brugt som afsæt til at opbygge kompetencer til andre lignende energiø-projekter rundt om i verden.

Ambitionen er - lyder det også - at opbygge et center of excellence på energiøer, hvortil Sweco også søger ekstra medarbejdere.

Spænder bredt

Profilerne, Sweco nu er jagt efter, spænder bredt. 

De efterspurgte profiler omfatter bl.a. 20 geoteknikere, 10 miljøspecialister, 10 medarbejdere til metro og bane, 8 til broer og tunneller, 10 til vand og klima, 8 til energi og 17 ekstra kolleger til vej og trafik.

- Vi søger fagspecialister og projektledere, der ser fordele i vores integrerede tilgang, og som vil og kan samarbejde på tværs af fagligheder. Vores vækst og udvikling betyder også, at vi investerer i efteruddannelse og opkvalificering af medarbejdere særligt indenfor bæredygtighed, hvor vi det forgangne år har haft godt 200 medarbejdere på kurser i bæredygtighed. Vi vil være den rådgiver indenfor anlæg og infrastruktur, der ved mest om, hvordan vi præger vores kunders projekter i en grønnere retning,  forklarer Jes Hansen.

Senest har Infrastruktur-divisionen vundet projekter, hvor bæredygtighed er omdrejningspunktet, nemlig Vejdirektoratets og Banedanmarks InfraLCA-værktøj og et projekt om test af køreledninger til tung transport mellem Femern og Øresund. Divisionen oplever også øget efterspørgsel efter bæredygtighedsydelser fra forsyningsselskaberne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125