23948sdkhjf

Helsingør i rekordstort ESCO-projekt

Helsingør Kommune har indgået Danmarks største ESCO aftale på 110 millioner kr. Over de næste par år bliver 84 af kommunens ejendomme energirenoveret.
Som klimakommune ønsker Helsingør kommune at gå foran, når det handler om miljøtiltag. Derfor har den sjællandske kommune netop indgået Danmarks hidtil største ESCO-aftale om energirenovering af 84 kommunale ejendomme til en samlet pris på 110 mio. kr.

Med renoveringen vil kommunen sænke sin CO2-udledninge med hele 22 procent – samtidig med at den sparer millioner af kroner. Det skriver Helsingør Kommune på sin hjemmeside.

YIT er totalentreprenør på det store ESCO-projekt, og Kuben Management er hyret som bygherrerådgiver, og skal blandt andet føre fagtilsyn med YIT's arbejde, hjælpe med granskning af YIT's energiberegninger og følge op på om garantien opnås.

Det samlede ESCO-projekt i Helsingør Kommune løber fra sommeren i år til 31. december 2013.

Værd at vide
En ESCO er et "Energy Service Company", der planlægger og udfører energibesparelser. Overordnet er ESCO et samarbejde, mellem en privat energitjenestevirksomhed og en offentlig myndighed, hvor der igangsættes en række energirenoveringer i de offentlige bygninger.

ESCO investeringen bliver finansieret fuldt ud af nedbringelsen af energiforbruget, så kommunen skal ikke have penge op af lommen.

Hvis ESCO firmaet ikke leverer de besparelsesprocenter, der er blevet lovet, skal firmaet betale differencen tilbage til kommunen af egen lomme. Hvis firmaet derimod sikrer større besparelser end lovet, får de en bonus. Det skriver Helsingør Kommune på hjemmesiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078