23948sdkhjf

Dansk biogasvirksomhed skifter navn og ser mod udlandet

Niels Pedersen er administrerende direktør i biogas-virksomheden Lundsby Biogas, der nu skifter navn til Lundsby Renewable Solutions, og han mener, at Danmark igennem mange år ikke har udbyttet potentialet i biogas i tilstrækkelig grad.

Han peger på, at netop biogas kan sætte turbo på den grønne omstilling og lukke hullerne i den vedvarende energiforsyning.

- I Danmark forpasser vi mange gode muligheder for at sætte ekstra skub i den grønne omstilling. Biogas er en velafprøvet løsning, der kan bidrage positivt til omstillingen, ikke mindst i landbruget, hvor alle er enige om, at det både er nødvendigt og en god idé. Derfor undrer det os, at der ikke lokalt i kommunerne udpeges arealer til produktion af biogas, der kan transporteres via gasnettet og dermed udgøre en værdifuld Power to X-ressource, siger Niels Pedersen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Desuden bør regering og myndigheder ændre på støtteordningerne, så det fremmer biogasproduktionen væsentligt. Og så undrer vi os også over, at fossilgas og biogas bliver koblet sammen i myndighedernes kommunikation, for der er en verden til forskel. En grønnere verden, siger Niels Pedersen.

Væksten skal også komme fra udlandet

Lundsby vil inden for de næste tre år søge at mangedoble sin omsætning, så den nærmer sig en milliard kroner, og væksten skal også komme fra udlandet, blandt andet via et tæt samarbejde med projektudviklere fra både Danmark og internationalt.

De ambitioner betyder, at virksomheden har skullet udvikle sig til næste niveau, som Niels Pedersen forklarer det.

- Lundsby er en god og veldrevet virksomhed, og det skal den blive ved med at være. Derfor har vi sat udvikling og skalering på dagsordenen. Vi har gentænkt vores mission, vision og formål og dermed hele vores identitet og udtryk, og det har bl.a. resulteret i, at vi skifter navn fra Lundsby Biogas til Lundsby Renewable Solutions. Sideløbende med det tilfører vi stærke kommercielle, økonomiske og driftsmæssige kompetencer i form af tre nye stillinger på C-niveau, siger Nils Pedersen.

Ekspansionen til udlandet er godt i gang. Lundsby har netop skrevet under på en stor kontrakt på et anlæg i Sverige og flere er på vej fra blandt andet Benelux og den iberiske halvø.

Om Lundsby

  • Lundsby har arbejdet med biogas og grøn omstilling siden 1995, da selskabet Lundsby Biogas A/S blev grundlagt af Erik Lundsby Andresen. 
  • I 2015 solgte han selskabet, der blev videreført under navnet Lundsby Biogas A/S. 
  • Nu har hovedaktionæren Stenger & Ibsen Biogas Holding A/S og de tre medejere, CEO Niels Pedersen, teknisk direktør Gert Rosenquist og salgsdirektør Karsten Hjorth valgt at ændre navnet til Lundsby Renewable Solutions A/S, blandt andet for at fremhæve virksomhedens mission og kunne indfri virksomhedens internationale potentiale. 
  • Lundsby har mere end 25 års erfaring med at udvikle og opføre turnkey-biogasanlæg. Virksomheden har hovedkontor i Løgstrup ved Viborg og et datterselskab i Sverige, Lundsby Renewable Solutions AB.

Kilde: Lundsby

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.927