23948sdkhjf

Så er yderligere to biogasanlæg koblet på gasnettet

Ikke bare ét men to nye biogasanlæg har Evida for nyligt tilkoblet gasnettet. Det drejer sig om biogasanlægget Envo i Tønder og biogasanlægget Nature Energy i byen Kværs, der ligger i Sønderborg Kommune.

Dermed er det samlede antal biogasanlæg i Danmark, som Evida har tilsluttet gasnettet, oppe på 54.

- Evida arbejder for den grønne omstilling, og her er det essentielt, at vi skifter naturgassen ud med biogas. Derfor er det altid en stor dag, når vi kan tilkoble et nyt anlæg. Sønderjylland er i forvejen stærkt repræsenteret, når det kommer til at levere biogas til gassystemet, og nu kan vi også tilføje Tønder og Kværs til listen, siger Peter Kristensen, der er strategi- og udviklingsdirektør i Evida.

Andelen af biogas i gasnettet har været støt stigende gennem hele 2022. Ved udgangen af oktober 2022 svarede andelen til 31 procent af gasforbruget de seneste 12 måneder.

Forstærker nettet

På grund af den store mængde biogas, der bliver produceret i Sønderjylland, skal biogassen ikke kun bruges lokalt men også transporteres videre ud i gassystemet, hvor den kan forsyne andre dele af Danmark. 

Derfor er Evida i øjeblikket i gang med at anlægge en forstærkningsledning fra Frøslev til Terkelsbøl, der skal sikre, at alt biogassen kan komme til gavn. 

Forstærkningsledningen forventes at være færdig i sommeren 2023.

Forbruget i 11.000 parcelhuse

Det er virksomheden Nature Energy, der står bag biogasanlægget i Kværs. Her forventer man at kunne producere 20 millioner m3 biogas årligt, når man er oppe på fuld produktion. Det svarer til det årlige gasforbrug i mere end 11.000 almindelige parcelhuse.

Biogasanlægget Envo i Tønder ejes af det canadiske Anaergia. Her er det en mindre del af produktionen, som startes op, og selskabet har meldt ud, at man forventer et færdigudbygget anlæg i 2024.

Fakta om biogas i nettet

  • Langt størstedelen af den biogas, der bliver produceret i Danmark, bliver opgraderet  og herefter sendt ud i gassystemet.
  • Evidas opgave er at sørge for, at biogassen bliver sendt ud i gassystemet.
  • Gasdistributionsnettet består af en række lokale delnet. Et biogasanlæg bliver typisk tilsluttet et lokalt delnet, og den fysiske gas fra anlægget vil blive forbrugt lokalt.
  • Hvis der bliver produceret mere gas, end der kan bruges lokalt, bliver gassen sendt videre ud i systemet og forsyner andre dele af Danmark.

Kilde: Evida

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opkøb: Leverandør til vindindustrien fortsætter konsolidering
Dansk Fjernvarme: Målrettet tilskud til husstandene og tilslutningspligt
Pilotprojekt skal sætte skub i udbygningen af elnettet
Stort nedbrud og stigende varmepris: - En fejl at købe stort varmeværk
Affaldsfyret kedelanlæg fra Verdo på 15 MW skal lune i Tromsø
Ny solcellepark tilsluttet i Aabenraa Kommune
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.081