23948sdkhjf

Kommune udpeger fem byer som potentielle fjernvarmeområder

Ifølge den nationale klimaaftale skal kommunerne være med til at sikre, at der fra 2035 ikke længere er boliger opvarmet med gas.

Derfor har Sønderborg Kommune revideret varmeplanen i samarbejde med fjernvarmeselskaberne.

Det betyder, at fem byer forventes at kunne tilslutte sig fjernvarmen senest i 2025.

Opdateringen af varmeplanen er sket i samarbejde med Broager Fjernvarme, Nordals Fjernvarme under Sønderborg Forsyning og Sønderborg Varme samt ProjectZero. Natur-, Klima- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune har godkendt opdateringen på sit seneste møde.

Lokalsamfundenes opbakning til udrulning af fjernvarme vil være afgørende, idet udrulningen af fjernvarme kun sker ved en tilstrækkelig stor opbakning og tilslutning. Asger Romme Andersen, formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget, Sønderborg Kommune

Varmeselskaber udarbejder projektforslag

Det betyder, at fem byer er blevet udpeget som potentielle fjernvarmeområder. Varmeselskaberne udarbejder projektforslag for områderne, som derefter behandles af Byrådet i løbet af 2023. 

Hvis det godkendes, ventes fjernvarmen at kunne etableres i 2023-2025 i Vester Sottrup og Nybøl under Sønderborg Varme, Skodsbøl under Broager Fjernvarme, Avnbøl og Ullerup under Avnbøl Ullerup Varme a.m.b.a., Østerbakken i Adsbøl samt dele af Planetvej i Gråsten. Derudover er Felstedvej i Gråsten under Sønderborg Varme netop godkendt og realiseres i 2023.

- Kommunerne har pligt til at sikre en øget fremdrift på udrulning af fjernvarme, og med opdateringen af varmeplanen kan borgerne nu se, hvor der potentielt er fjernvarme på vej. Nogle steder er undersøgelserne langt fremme, og andre steder vil der i 2023 komme nærmere afklaring. Lokalsamfundenes opbakning til udrulning af fjernvarme vil være afgørende, idet udrulningen af fjernvarme kun sker ved en tilstrækkelig stor opbakning og tilslutning, siger Asger Romme Andersen, der er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Varmeplanen skal også godkendes i økonomiudvalget og byrådet. 

Med opdateringen af varmeplanen opfylder Sønderborg Kommune sin opgave med inden årets udgang at informere borgere med gas- og oliefyr om muligheder for fjernvarme eller varmepumper.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093