23948sdkhjf

Dansk teknologivirksomhed med i ambitiøst solcelle-forskningsprojekt

Fom Technologies skal sammen med et konsortium bestående af en række topforskningsinstitutter og virksomheder inden for perovskite-forskningsfeltet i Europa udvikle en europæisk pilotlinje for innovativ solcelleteknologi baseret på tandem-solceller.

Perovskite forventes at blive et af de nye materialer indenfor fremtidens solenergi.

Det fireårige projekt, der har fået det mundrette navn ”PEPPERONI” (Pilot line for European Production of PEROvskite-Silicon taNdem modules on Industrial scale), er finansieret under Horizon Europe og i fællesskab koordineret af Helmholtz-Zentrum Berlin og Qcells.

Det skal støtte Europa i at nå sit mål for vedvarende energi om klimaneutralitet inden 2050. Projektet vil hjælpe med at fremme perovskite tandem solcelle (PV)-teknologiens rejse mod markedsintroduktion og masseproduktion.

PEPPERONI’s mål er at identificere og adressere barriererne for tandem-solteknologis markedsintroduktion og i sidste ende lægge grundlaget for ny produktionskapacitet i Europa. En pilotlinje, der muliggør denne udvikling, vil blive etableret i Qcells europæiske hovedkvarter i Thalheim i Tyskland.

Projektet startede formelt den 1. november 2022.

Fom Technologies producerer såkaldt slot die coating-teknologi, der lægger en tynd film på materialer som glas, metal og polymer. Teknologien afsætter man blandt andet til materialeforskere inden for solcelleindustrien.

Michael Stadi, CEO hos Fom Technologies, udtaler:

- Fom er stolt af at være en del af PEPPERONI-konsortiet med teknologipartnere i verdensklasse. Denne forskning ønsker at skabe en ny udvikling indenfor perovskite-silicon tandem solcelle- og modulteknologi. I en tid med et hidtil uset pres på det nuværende energisystem, er det spændende at realisere dette første og mulige transformerende skridt mod industriel skala fremstilling af næste generations PV-teknologi i Europa.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny svejserobot baner vejen for Inrotech til vindindustrien
Bryggerigigant vil have fjernvarme: Droppet projekt gennemføres måske alligevel
Amerikansk ordre til Vestas
Vil teste produktion af brint på vindmøller
Vestas lander iskold finsk storordre
Rungende nej fra kunderne til vinterpakken
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.156