23948sdkhjf

Brintbranchen: Tid til næste skridt i realiseringen af det danske PtX-potentiale

Torsdag fokuserer regeringsforhandlingerne på klima. 

Her er det ifølge erhvervsorganisationen Brintbranchen vigtigt, at en ny regering videreudvikler ambitionerne om at realisere det danske potentiale for grøn brint og PtX. 

Ifølge Brintbranchen skal Danmark være globalt førende på brint og andre grønne brændsler og bidrage massivt til opfyldelsen af danske og europæiske klimamål såvel som forsyningssikkerheden.

I en kommentar til forhandlingerne siger Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen i en pressemeddelelse:

- Der er behov for, at en ny regering fra første dag er klar til at tage næste skridt ift. at realisere det danske PtX- og grønne brintpotentiale. Der er ingen tid at spilde. Dansk politik har reelt stået stille siden sommer, mens verden omkring os er hastet videre. Klimakrisen er mere presserende end nogensinde og den fortsatte europæiske forsyningskrise illustrerer med al ønskelig tydelighed, at det haster med at implementere de løsninger, der skal til, for at sikre vores energiuafhængighed, herunder produktion og brug af grøn brint og PtX, siger Tejs Laustsen Jensen.

Tempoet skal op

Brintbranchen understreger, at det er afgørende, at tempoet i implementeringen af allerede indgåede aftaler skrues op, og at en kommende regering ikke tøver med at tage den grønne brintdagsorden til næste niveau.

- Danmark har et meget stort potentiale og kan gøre en reel forskel. Men det kræver, at de allerede besluttede tiltag realiseres hurtigt, og at der er villighed til at gøre det, der skal til, for at tage de næste skridt. Blandt andet er det afgørende, at vi får sat turbo på etableringen af den lovede danske brintinfrastruktur. Herudover er vi nødt til at se på, hvordan såvel produktion som industriudvikling kan støttes yderligere, set i lyset af den stigende internationale konkurrence. Vi skal finde løsningerne på at kombinere en forceret VE-udbygning med stærke rammevilkår for at lagre og forædle grøn energi i Danmark, siger Tejs Laustsen Jensen, og tilføjer:

- Vi kan blive globalt førende og være med til at lede vejen mod hurtige klimaløsninger og grøn energiuafhængighed. Men det kræver hurtig handling og villighed til at tage yderligere skridt. Det bør være en central prioritering for en ny regering.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opkøb: Leverandør til vindindustrien fortsætter konsolidering
Dansk Fjernvarme: Målrettet tilskud til husstandene og tilslutningspligt
Pilotprojekt skal sætte skub i udbygningen af elnettet
Stort nedbrud og stigende varmepris: - En fejl at købe stort varmeværk
Affaldsfyret kedelanlæg fra Verdo på 15 MW skal lune i Tromsø
Ny solcellepark tilsluttet i Aabenraa Kommune
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.11