23948sdkhjf

Atomenergivirksomhed vinder erhvervspris

Atomenergivirksomheden Copenhagen Atomics løb med Gladsaxe Erhvervspris 2022, da prisen forleden blev uddelt af Gladsaxes borgmester, Trine Græse, på Gladsaxe Erhvervskonference.

Copenhagen Atomics vandt prisen for sit arbejde med at udvikle en ny måde at udvinde og lagre energi på. Virksomheden har udviklet en saltsmeltereaktor, som omdanner affaldet fra atomkraft til energi og samtidig reducerer opbevaringstiden og mængden af radioaktivt atomaffald.

Det oplyser Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

Reaktoren forventes at være klar i 2028, men teknologien anvendes allerede nu til at lagre energi i smeltet salt - hvor man ved hjælp af et såkaldt termisk batteri kan distribuere overskudsvarmen fra kraftvarmeværker til mindre virksomheder i mobile containere. Det kan optimere varmeforbruget og dermed spare på energien.

Copenhagen Atomics er på få år vokset fra 5 til 60 medarbejdere og bor i Alfa Laval Innovation House, som har været med til at udvikle forretningen.

- Det positive samarbejde med Gladsaxe Kommune og Alfa Laval Innovation House betyder, at vi i Copenhagen Atomics kan holde fuld fokus på udviklingen af bæredygtige energiløsninger. Vi håber at Erhvervsprisen kan være med til at fremme dialogen og forståelsen af mulighederne ved vores teknologi, siger Thomas Steenberg, direktør i Copenhagen Atomics.

Erhvervsprisen uddeles hvert år af Gladsaxe Kommune til en virksomhed i Gladsaxe, som i særlig grad har bidraget til en innovativ og bæredygtig udvikling.

Udover Copenhagen Atomics var to andre lokale Gladsaxevirksomheder nomineret til årets erhvervspris, nemlig 3stepIT, som var nomineret for deres arbejde med at gøre virksomheders brug af IT-udstyr mere bæredygtigt, og el-installatørvirksomheden SIF Gruppen A/S, som var nomineret for deres kontinuerlige arbejde med bæredygtighed - både i forhold til social ansvarlighed og den grønne omstilling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094