23948sdkhjf

Energistyrelsen holder borgermøder om CO2-lagring

Energistyrelsen holder i disse dage en række borgermøder og har igangsat høringer i forbindelse med CO2-lagring på land og i kystnære områder.

Der har været holdt borgermøder i Rødby og Havnsø, og i aften onsdag er der borgermøde i Viborg og torsdag aften i Hanstholm.

Energistyrelsen har udviklet et forslag til, hvordan afgrænsningen af den strategiske miljøvurdering (SMV) for CO2-lagring på land og kystnært kan se ud.

Det er nu muligt for offentligheden at komme med kommentarer og stille spørgsmål til forslaget.

Konkret har afgrænsningen til formål at fastlægge miljøvurderingens indhold og detaljeringsgrad for de væsentligste miljøemner, som planen for udbuddet kan påvirke miljømæssigt.

Planen for udbuddet omfatter de otte arealer: Stenlille, Havnsø, Rødby, Gassum, Thorning, Jammerbugt, Lisa og Inez.

Den næste offentlighedsfase vil blive gennemført i løbet af medio 2023. Borgere, erhvervsliv og myndigheder vil her få mulighed for at komme med spørgsmål og kommentarer til Energistyrelsen endelige forslag til miljøvurderingen af planen og bekendtgørelsen.

De strategiske miljøvurderinger skal sammen med den offentlige høring sikre, at der bliver taget stilling til de potentielle miljøpåvirkninger af CO2-lagringsaktiviteter i de otte områder.

Strategisk miljøvurdering

  • Strategisk miljøvurdering (SMV) er betegnelsen for miljømæssige vurderinger af overordnede planer og programmer, mens en miljøkonsekvensvurdering (VVM) er en grundig miljøvurdering af konkrete anlægsprojekter.
  • Den strategiske miljøvurdering af planen såvel som bekendtgørelsen for geologisk lagring af CO2 på land og kystnært fokuserer derfor på de overordnede miljømæssige konsekvenser ved beslutningen om at muliggøre CO2-lagringsaktiviteter i de udpegede områder.
  • Energistyrelsen vil også foretage en offentlig høring i forbindelse med VVM-processen.
  • Pilot- og demonstrationsprojekter betegner CO2-lagringsprojekter, hvor der lagres under 100 kiloton CO2 om året med henblik på forskning, udvikling eller afprøvning af nye produkter og processer. Energistyrelsens lægger i udgangspunktet op til, at tilladelser til pilot-og demonstrationsprojekter vil gælde for to år.
  • Vil du vide mere om CO2-lagring, kan du læse mere her.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangeårig topdirektør i Bladt Industries er afskediget
Norsk gas skal give Andel Energi mere ro på priserne
Klimarådet: Klimamål lever kun op til Parisaftalen på visse præmisser
Rekordmange kommer til skade på elektriske anlæg
Varmekunder slipper billigere end frygtet efter silobrand
Bestyrelser afbryder samarbejde med fjernvarmeleverandør
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.113