23948sdkhjf

Skoleklasser klar til Projekt Edison-finale i Fredericia

Fem Projekt Edison-projekter fra Østdanmark kvalificerede sig tirsdag til at møde de bedste vestdanske projekter ved DM om to uger i Fredericia

Solenergi til lastbiler, sensorer på gadelamper og mindre ensomhed blandt unge er blandt de projekter, som 6. og 7. klasser tirsdag har kvalificeret sig til finalen med ved Danish Entrepreneurship Festival i Øksnehallen.

Skoleeleverne har deltaget i den landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison, som Fonden for Entreprenørskab står bag, og som har til formål at skabe interesse for og give kompetencer indenfor innovation og iværksætteri, så de måske senere i livet vil overveje at blive iværksættere.

Det skriver Fonden for Entreprenørskab i en pressemeddelelse.

Vores by i fremtiden

Flere end 13.000 elever fra 250 skoler i 40 kommuner har i år deltaget i Projekt Edison. De har arbejdet med deres projekter i emneuger eller som en integreret del af undervisningen i 6. og 7. klasse i efteråret. Fælles for dem alle er, at de har arbejdet med temaet "Vores by i fremtiden".

De seneste uger er der afholdt regionalfinaler i kommunerne, og det er de bedste projekter herfra, der tirsdag mødtes til delfinalen i Projekt Edison i Østdanmark.

Køreledninger til lastbiler

13-årige Julika Fangel Kolls løb med flest dommerstemmer for sin idé med køreledninger til lastbiler og et projekt om at lade lastbilerne op med solenergi på motorvejen til brug ved kørsel på de mindre veje.

Hun havde dog ikke regnet med, at idéen ville bringe hende helt til tops.

- Det er rigtig vildt, og jeg er meget glad. Ideen kom, da jeg undersøgte, hvad der forurener mest i Danmark. Det var lastbilerne, siger Julika.

Snart skal hun mødes med borgmesteren i Slagelse for at drøfte idéen, men først skulle sejren fejres med pizza.

De fire øvrige finalister er:

Hyggehjørnet fra Nykøbing Falster Realskole for deres projekt med at mindske ensomhed blandt unge.

Team Madspildsfestival fra Hellerup Skole med deres idé om en event, der kan samle byen og undgå madspild.

The Boyz fra Kobberbakkeskolens afdeling Sjølund ved Næstved, der med en bæredygtig sut vil give børn mulighed for at plante et træ med det frø, der er i suttens hank, når de er færdige med at bruge den.

Børnene af Elon Musk fra Ellebækskolen Kalby Ris ved Næstved for deres idé til sensorer på gadelamper.

De fem finalister er blevet bedømt af dommere fra erhvervslivet og skal nu forberede endnu en pitch til når de 30. november skal dyste med de bedste vestdanske projekter i Fredericia.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141