23948sdkhjf

Kunstig intelligens skal beskytte fugle mod kollision med havvindmøller

DHI A/S har udviklet en ny løsning til automatisk genkendelse af truede fuglearter. MUSE AI bygger på kunstig intelligens og avanceret videoanalyse og gør det muligt at nedsætte hastigheden på vindmøller, når særlige fuglearter passerer forbi

DHI’s MUSE-system er allerede kendt på verdensplan som en løsning til fugleovervågning i havvindmølleparker, og DHI har implementeret systemet i Europa, Nordamerika og Asien.

MUSE integreres med havvindmølleparkens styresystem og reducerer kollisionsrisikoen for fugle.

Nu udvides løsningen med AI-baseret artsgenkendelse, der automatiserer processen og gør det muligt at nedsætte hastigheden på rotorbladene, når bestemte fuglearter flyver igennem parken.

Det oplyser DHI i en pressemeddelelse.

AI-funktionaliteten giver en meget præcis artsgenkendelse, og algoritmerne beregner fuglenes flyverute gennem havvindmølleparken. Den automatiske nedlukning kan derfor begrænses til enkelte møller, så den grønne energiproduktion maksimeres.

- MUSE AI er et stærkt eksempel på, hvordan vi med dansk innovation og 30 års erfaring inden for havvind sikrer mere bæredygtig energi og samtidig beskytter biodiversiteten. Bæredygtig udvikling er kernen af vores forretning i DHI, og vi er stolte over at kunne bringe MUSE AI til markedet og dermed bidrage til at sætte ekstra fart på udviklingen af den havvindenergi, der er så afgørende for den grønne omstilling, forklarer Mikael Kamp Sørensen, Executive Vice President for Energy & Ports i DHI.

MUSE AI er blevet afprøvet på DHI’s testfaciliteter i Danmark, som også vil fungere som demonstrationscenter for MUSE AI i kølvandet på lanceringen.

Om DHI

  • DHI A/S er en digital rådgivningsvirksomhed med hovedsæde i Hørsholm. 
  • DHI A/S blev grundlagt i 1964 og beskæftiger mere end 1.000 medarbejdere globalt. Vores ambition er at fremme den bæredygtige udvikling af vand og hav.

Kilde: DHI

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangeårig topdirektør i Bladt Industries er afskediget
Norsk gas skal give Andel Energi mere ro på priserne
Klimarådet: Klimamål lever kun op til Parisaftalen på visse præmisser
Rekordmange kommer til skade på elektriske anlæg
Varmekunder slipper billigere end frygtet efter silobrand
Bestyrelser afbryder samarbejde med fjernvarmeleverandør
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.109