23948sdkhjf

Innargi i endnu en jysk geotermiaftale

Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a har underskrevet en aftale med geotermi-virksomheden Innargi A/S om at undersøge mulighederne for at udvikle geotermi til fjernvarme. 

Målet er Geotermi i fremtiden skal erstatte en stor del af biomasseforbruget hos fjernvarmeselskabet. Målet er også at sikre stabile, lave priser.

- Vi bruger kun lokal produceret, certificeret biomasse i dag. Og det skal vi også gøre i fremtiden, men vi skal brænde mindre af, og vi skal være mindre afhængige af prisen på biomasse. Derfor ønsker vi, at geotermi skal være en vigtig kilde til vores fjernvarme. Geotermi er en klimavenlig, lokal og meget prisstabil varmekilde, der kan levere varme døgnet rundt, alle årets 365 dage, siger Erling Weber Jensen, der er bestyrelsesformand for Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a.

Der er dog en forudsætning for geotermien i området. 

- Vi skal have forbundet nettene i Hørning og Skanderborg, hvis vi skal sikre det tilstrækkelige grundlag for geotermi, forklarer Erling Weber Jensen.

Meget mere geotermi i Danmark

Innargi, der skal bygge og drive det geotermiske anlæg, er lige nu i gang med at bygge EU’s største geotermiske fjernvarmeanlæg for fjernvarmeselskabet Kredsløb i Aarhus. Og det er netop virksomhedens store projekter i Aarhus og hovedstadsområdet, der kan gøre geotermi attraktiv for mellemstore fjernvarmeselskaber som Skanderborg-Hørning Fjernvarme, siger adm. direktør hos Innargi Samir Abboud.

- Normalt skal man op i størrelse for at geotermi bliver konkurrencedygtigt. Jo flere brønde, der skal bores og anlæg, der skal bygges, jo lavere bliver varmeprisen. Projekterne i de store byområder gør det imidlertid muligt for fjernvarmeselskaber i mindre byer i nærheden at koble sig på og nyttiggøre en lokal ressource i form af geotermien. Derfor tror jeg, at mange flere fjernvarmeselskaber – og dermed varmeforbrugere – kan få glæde af den geotermisk energi i de kommende år, siger Samir Abboud

Parterne forventer, at det vil tage ca. et halvt år at komme på plads med en kontrakt. Hvis det lykkes, er det forventningen, at anlægget skal placeres på Danmarksvej i Skanderborg.

Se nøgletal for:
Læs mere om: geotermi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.55