23948sdkhjf

Tæl skridt …

Denne leder er bragt i magasinet Forsyning den 16. november 2022

Fire gange om året tonser mine kollegaer og jeg rundt på gader og stræder. Frokostpausen bliver brugt i rask trav rundt om kontorbygningen og formiddagens kaffepause bliver også tilbragt i fri dressur.

Vi tæller skridt – lige som tusindvis af andre i det ganske land.

Formålet med den landsdækkende Tæl Skridt-kampagne er selvfølgelig at få de dovne op af sofaen; de mindre dovne til lige at give den en ekstra skalle – og for at give de resterende en mulighed for at støve konkurrence-genet af og teste formen sammen med de føromtalte travende kollegaer.

Vi går, løber, cykler, svømmer, spiller padeltennis, dyrker crossfit og hvad vi nu ellers kan finde på af aktiviteter, der kan omregnes til skridt i den populære kampagne.

Men…

Når kampagnen efter 14 dage er slut, sker det forventelige. Der drosles lige så stille ned for aktivitetsniveauet igen. Løbeskoene stilles ind i skabet, cyklen samler støv i garagen og måske er det hyggeligere at tilbringe kaffepausen indendørs - og måske bliver hele frokostpausen tilbragt i kantinen. Og ikke på en rask gåtur.

Alle de gode intentioner om at røre sig mere styrter til jorden – for at rejse sig fra asken som en anden Fugl Føniks, når vi igen skal tælle skridt.

Vil det samme ske, når vi kan se en ende på energikrisen?

Lige nu har alle med respekt for sig selv en app på telefonen, der kan fortælle om det hjælper at slukke lyset, vaske om natten og kun lade opvaskemaskinen køre efter klokken 20 om aftenen. Vi går til den med krum hals, og selv de forbrugs-dovne har rejst sig fra sofaen og oplever en nyfunden interesse i at tælle kilowatt-timer.

Men hvad sker der, når energipriserne normaliserer sig? Når vi er fri af Putins gas, og strømmen i stikkontakten igen er til at betale?

Vil vores intentioner om fortsat at spare på energien – ligesom i Tæl skridt-kampagnen – igen gå til grunde? Indtil – Gud forbyde det – der opstår endnu en energikrise.

Det er desværre ikke helt utænkeligt, at det er den vej vinden blæser.

Heldigvis er det ikke en mulighed for dem, der i deres daglige virke beskæftiger sig med energi og forsyning. Her kan man hverken tillade sig at blive krops- eller forbrugsdoven. Her er tilværelsen en evindelig Tæl kilowattimer-konkurrence, hvor det hele tiden gælder om at gøre det bedre, grønnere og billigere.

Gudskelov for det.

Artiklen er en del af temaet Magasinet Energy Supply.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094