23948sdkhjf

Video: Se robotten svejse fjernvarmerør i Vejen

Hos WeldingDroid i Vejen kan robotterne svejse fjernvarmerør.

Det fik repræsentanter fra Taarnby Forsyning, Rambøll og entreprenørfirmaet Zacho Lind en demonstration af, da de forleden besøgte virksomheden i Vejen, skriver Dansk Fjernvarme.

- Hvis robotter kan overtage bare 10 eller 20 procent af svejsningerne, så er der et kæmpe potentiale for at hjælpe med den store fjernvarmeudrulning frem mod 2030, siger Jesper Valentin Nielsen fra Taarnby Forsyning, der på mødet fik selskab af Søren Lykke, ingeniør i Rambøll og Jørgen Thostrup og Jack Brændemose, projektledere fra Zacho Lind.

Der er flere fordele ved at lade en svejserobot foretage arbejdet frem for at gøre det i hånden. Kvaliteten bliver ensartet, alle data om svejsningen uploades til en app, hvorfra alle data kan trækkes ud og ses online efter behov. 

Direktør i WeldingDroid MIkkel Falk fortæller til Dansk Fjernvarme at robotterne er simple og kan betjenes af alle. 

- Vores mål er, at vi automatiserer svejsning så meget, at alle kan svejse. Og derfor har vi gjort styringen så let som mulig. Det skal være intuitivt, siger han under demonstrationen .

Svejserobotten fra WeldingDroid kan dog stadig ikke svejse nede i hullet eller klare twinrør. Det er dog et par udfordringer, som WeldingDroid er ved at finde en løsning på . 

'

Kan robotter svejse fjernvarmerør?

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08