23948sdkhjf

Styrelse forventer ikke strømafbrydelser i vinter

Energistyrelsen forventer ikke, at det vil blive nødvendigt med kontrollerede strømafbrydelser

For lidt over en måned siden var tonen alvorlig, både privatpersoner og virksomheder skulle være forberedt på, at det kunne blive nødvendigt at afbryde strømmen midlertidigt over vinteren.

De dyre elpriser og den lave elproduktion gjorde midlertidige strømafbrydelser på to timer til et realistisk scenarie. Men nu er Energistyrelsen anderledes positiv, skriver Børsen.

- Vi har som udgangspunkt en robust forsyningssikkerhed i Danmark, og som det ser ud nu, forventer vi ikke, at det bliver nødvendigt med kontrollerede strømafbrydelse, oplyser Energistyrelsen til Børsen.

Ændringen skyldes, at gaspriserne er faldet, elproduktionen steget og at oktober har været usædvanlig mild.

Men de store besparelser i elforbruget hos både private og virksomheder spiller også en stor rolle. Og de besparelser skal fastholdes, hvis Danmark skal komme godt gennem en kold vinter, udtaler en række eksperter til Børsen.

Energistyrelsen betegner overfor Børsen stadig elforsyningssituationen som "alvorlig" og understreger, at der stadig kan opstå mangel, hvis vinteren bliver koldere end normalt, der opstår lange, vindstille perioder eller der sker havarier på kraftværker.

Samtidig glæder Energistyrelsen sig dog over, at Danmarks gaslagre er stort set fyldt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078