23948sdkhjf

Ny generation har taget over hos Dania Electric

Fredag den 14. oktober var der inviteret til fest hos eltavle-producenten Dania Electric i Mariager. Der var nemlig hele tre ting at fejre.

For det første blev det fejret, at det var 35 år siden, at indehaver og stifter, John Fly, grundlagde virksomheden. Derudover blev John Flys 60-års fødselsdag markeret. Og sidst men ikke mindst blev det fejret, at han nu giver stafetten i virksomheden videre til en ny generation.

Nye medejere fundet internt

Allerede sidste år trådte Jens Kanne Hørby og Torben Brunemark Andersen ind som medejere med en ejerandel på hver 20 procent. Nu har de også overtaget den daglige ledelse af Dania Electric.

De er begge uddannet elinstallatører og har været i virksomheden siden henholdsvis 2016 og 2019, begge som projektledere.

- 1. oktober har han overdraget roret til mig og Torben Brunemark, som er produktionschef, mens jeg er direktør. Så er det os, der skal drive det videre, mens John Fly går ned i tid, og på et eller andet tidspunkt skal han helt ud af det og kun sidde i bestyrelsen, fortæller Jens Kanne Hørby.

Fortsætter i virksomheden

John Fly fortsætter som medejer i selskabet, men der er lavet en plan for, hvornår han udtræder af ejerkredsen. Han vil også stadig være aktiv i virksomheden.

- Han er projektleder nu og håndterer nogle enkelte projekter, som han gerne vil arbejde med fremadrettet. Der er nogle enkelte nøglekunder, som stadig er bundet op på ham, som han gerne vil have med at gøre, lyder det fra Jens Kanne Hørby.

Overtager endnu en bid af selskabet

Der er ikke sat nogen bagkant på, hvornår John Fly stopper hos Dania Electric.

- Vi er gået med til, at han får en tredagesuge og så lidt mere ferie. Så holder vi ham også internt i huset, så der er noget sparring at hente der, siger Jens Kanne Hørby.

Samtidig med lederskiftet, er det aftalt, at Jens Kanne Hørby og Torben Brunemark Andersen overtager yderligere ejerandele i selskabet.

- Vi skal lige have regnskabet afsluttet, men vi køber 10 procent mere hver, så vi er oppe på at have 30 procent hver, Torben og jeg, og så 40 procent til John Fly. Vi har committed os til en plan på det punkt, forklarer Jens Kanne Hørby.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062